Выезд за границу

Для выезда за границу по справке о снятии с учёта по причине негодности к службе по здоровью, на границе достаточно будет справки из военкомата о снятии с учёта по причине соответствующего заключения ВКЛ, или нужно будет также обязательно предъявить само заключение ВКЛ со всеми обоснованиями?

02.09.2022 00:20 836

Консультация исполнителя

Андрей Карпенко
Адвокат Київ
На портале: 3 года
147 отзывов (147 +) (0 -)
Консультации: 744

Вітаю!

ЯКЩО ВИ НЕПРИДАТНИЙ ДО ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ З ВИКЛЮЧЕННЯМ З ВІЙСЬКОВОГО ОБЛІКУ, ТО ВИ МОЖЕТЕ ВИЇДЖАТИ ЗА КОРДОН ПРИ НАЯВНОСТІ ПІДТВЕРДЖУЮЧИХ ДОКУМЕНТІВ.

Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3543-12#Text

Стаття 23. Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації

Не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані:

визнані в установленому порядку особами з інвалідністю або відповідно до висновку військово-лікарської комісії тимчасово непридатними до військової служби за станом здоров’я на термін до шести місяців (з наступним проходженням військово-лікарської комісії);

Придатність до служби в армії визначає тільки ВЛК (військово-лікарська комісія).

МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ
НАКАЗ
14.08.2008 № 402
Зареєстровано в Міністерствіюстиції України17 листопада 2008 р.за № 1109/15800
Про затвердження Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України

3.8.

Постанови ВЛК військових комісаріатів оформлюються довідкою ВЛК (додаток 4 до Положення) у двох примірниках, яка не підлягає затвердженню штатною ВЛК і дійсна протягом шести місяців з дня медичного огляду. Копія довідки видається на руки особі, яка пройшла медичний огляд.

Після закінчення медичного обстеження під час мобілізації ВЛК виносить щодо військовозобов’язаного одну із таких постанов:

"Придатний до військової служби";

"Тимчасово непридатний до військової служби (вказати дату повторного огляду)";

"Непридатний до військової служби з виключенням з військового обліку".

В ВІЙСЬКОВУ КВИТКУ ПОВИННО БУТИ ПРОСТАВЛЕНА ВІДМІТКА ПРО "визнання Вас в установленому порядку особою, відповідно до висновку військово-лікарської комісії, непридатною до військової служби з виключенням з військового обліку ".

ТІЛЬКИ ПРИ НАЯВНОСТІ ЦИХ ДОКУМЕНТІВ (ДОВІДКИ ВЛК ТА ВІЙСЬКОВОГО КВИТКА З ВІДМІТКОЮ) ВИ ЗМОЖЕТЕ ПЕРЕТНУТИ КОРДОН. 

ОСТАННЄ ОФІЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ ВІД 08.08.2022 

https://dpsu.gov.ua/ua/Peretinannya-derzhavnogo-kordonu-pid-chas-pravovogo-rezhimu-vonnogo-stanu-Pitannya-vidpovid/

НИЖЧЕ ЇХ ТРАКТУВАННЯ «Правила перетинання державного кордону громадянами України», затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 27.01.1995 № 57

Виїзд чоловіка, якщо він знятий (виключений) з військового обліку:

За змістом п. 2-6 Правил категорії осіб, яким дозволяється виїзд за межі України, визначено частиною першою статті 23 Закон України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

Виїзд дозволено, виходячи з положень п. 2-6 Правил та абз. 3 ч. 1 ст. 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» (якщо особа у встановленому порядку оформила інвалідність)

Виїзд дозволено, виходячи з положень п. 2-6 Правил та абз. 16 ч. 1 ст. 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» (щодо особи, знята з військового обліку на підставі рішення ВЛК про непридатність до військової служби із виключенням з військового обліку)

Чоловіки, які мають документи з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) з відміткою/записом «знятий з військового обліку» – дана відмітка/запис не підтверджує ані інвалідність, ані непридатність до військової служби у воєнний час за станом здоров’я, а тому рекомендуємо звернутися до ТЦК та СП;

Обмежено придатні у військовий час – не можуть перетинати кордон.

Остаточне рішення буде прийматися в пункті пропуску представниками Державної прикордонної служби України за результатами вивчення всіх документів та з’ясування усіх обставин та фактів

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram