Пішов на контракт хочу перевестись в іншу бригаду

Пішов на контракт нас перевезли у військову школу на розподілі написали частину 93 у мене вже закінчується кмб чи я можу перевестись в 92?

04.12.2022 13:31 2496

Консультация исполнителя

Галина Токмач
Юрист Мирноград
На портале: 4 года
133 отзывы (133 +) (0 -)
Консультации: 458
Топ 3 специализации:
  • Трудове право
  • Військове право
  • Цивільне право

Доброго дня!

Для переведення до іншої військової частини треба спочатку отримати відношення з тієї військової частини, куда мають намір вас прийняти, після чого вже подавати рапорт на переведення до іншої військової частини, разом з цим відношенням з тієї військової частини. Переведення до іншої частини, в тому числі бойової, чи місцевості відбувається за рішенням командира частини, де ви служите, або керівника вищестоячої воєнної ланки. Тому, якщо ви хочете перевестися в іншу частину, вам треба написати рапорт на ім'я командира, виклавши підстави такого переведення.

Так, відповідно до п. 112 Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України військовослужбовець може бути переміщений на нове місце військової служби з однієї військової частини в іншу (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1153/2008):

1) у випадках, визначених пунктом 82 зазначеного Положення, зокрема, при переведенні на нижчу посаду, а також в порядку виконання дисциплінарного стягнення;

2) а також, якщо з урахуванням вчиненого правопорушення військовослужбовець, якому призначено покарання у вигляді службового обмеження для військовослужбовців, не може бути залишений на посаді, пов'язаній з керівництвом підлеглими особами.

Зазначене переміщення здійснюється без згоди військовослужбовця, крім таких випадків:

- неможливість проходження військовослужбовцем військової служби в місцевості, в яку його переміщують, згідно з висновком (постановою) військово-лікарської комісії;

- неможливість проживання членів сім'ї військовослужбовця за станом здоров'я в місцевості, в якій його переміщують, відповідно до документів, які це підтверджують;

- потреба в догляді за непрацездатними чи хворими батьками, дружиною (чоловіком) або особами, які виховували його з дитинства замість батьків і були визнані опікунами та мешкають окремо від сім'ї військовослужбовця, згідно з документами, які це підтверджують.

ОТЖЕ, для переведення в іншу частину потрібно мати відношення з тієї частини та писати рапорт своїм командирам по команді, де бажано мати якісь вагомі причини.

Подання рапорту "по команді" означає направлення його в порядку підпорядкування прямому командиру, який після розгляду та задоволення передає далі своєму безпосередньому командиру з відміткою про власне клопотання з відповідного питання.

Командиру___

В/ч ___

___

(прізвище, ініціали)

Посада,В/ч ___

___

(прізвище, ініціали)

адреса зареєстрованого місця проживання:

___

місце отримання поштової кореспонденції:

___

номер засобів зв’язку:

___

електронна адреса:

___

РАПОРТ

Я,___ (ПІБ, посада, звання, військовий підрозділ), проходжу службу за контрактом \ призваний на військову службу під час загальної мобілізації, через введення воєнного стану в Україні 24 лютого 2022 р.

Прошу Вашого клопотання перед вищим командуванням про переведення мене ___(ПІБ, звання) до В/ч №___ на посаду___узв’язку із ___ (якщо є – вказуєте особливі обставини) відповідно до частини другої пункту 82 Указу Президента «Про Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України» від 10.12.2008 № 1153/2008 - “Призначення військовослужбовців на рівнозначні посади здійснюється за сімейними обставинами - на особисте прохання”.

Додатки:

1) Відношення;

2) Інші документи, які підтверджують наявність особливих обставин(перерахувати які саме).

З повагою,

___/___

(підпис)(прізвище, ініціали)

«___» ___ 2022 р.

Якщо буде потрібна консультація, можете звертатися через пряме питання.

Буду вдячна за ваш відгук. Всього найкращого!

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram