Білий квиток і право керувати транспортним засобом

Отже, наскільки я бачу, і читав в законі. Наразі для категорії B більшість станів здоров*я - це або дуже тяжкі стани, як от СН 4 ступеня, або рішення приймається в індивідуальному порядку представниками медкомісії на довідку "на право керувати ТЗ". Правильно? Окрім цього виникає питання, якщо права є, проблема набута і не діагностована до отримання прав, то до завершення терміну дії прав водій сам відповідає за стан свого здоров*я і сам приймає рішення чи сідати за кермо? І не може бути позбавлений правом керувати ТЗ за фактом ВЛК або інших документів?

06.12.2022 14:05 548

Консультация исполнителя

Богдан Пересада
Адвокат Київ
На портале: 2 года
298 отзывов (297 +) (1 -)
Консультации: 992
Топ 3 специализации:
  • Військове право
  • Кредити банків
  • Цивільне право

Ще раз доброго дня.

 

Для категорії «B» зазначено різні стани здоров’я, у деяких випадках рішення, дійсно, може прийматись в індивідуальному порядку.

 

Якщо проблема зі здоров’ям була набута і вона є такою, що унеможливлює керування транспортним засобом відповідно до Наказу, то я вважаю, що людина не може керувати транспортним засобом.

Відповідно до статті 15 Закону України «Про дорожній рух» кожний громадянин, який досяг визначеного цим Законом віку, не має медичних протипоказань та пройшов повний курс навчання за відповідними програмами, може в установленому порядку отримати право на керування транспортними засобами відповідної категорії.

Тобто, наявність медичних протипоказань є перешкодою у керуванні транспортним засобом.

Мова у даному випадку не йде про позбавлення права керування ТЗ, мова йде про не можливість допуску до керування транспортним засобом.

Якщо ж, наприклад, людина вилікується чи стан покращиться та людина перестане підпадати під Наказ – вона може керувати транспортним засобом.

В даному випадку мова йде про сумлінність самого водія.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram