Не випустили інваліда з 2 групою і довідкою для отримання пільг особами з інвалідністю , згідно правил перетинання держкордону, посилалися на лист ПФУ, у відмові-недостатньо підстав.

Інваліда з 2 групою, довідка за відповідною форму з з фото , номером є, тиждень тому їздив та повертався з нею. у відмові- не зміг надати документи, що підтверджують підставу для виїзду закордон. Посилалися на лист ПФУ. відколи листи є нормативно-правовими документами? лист був на телефоні і не дали прочитати, показали тільки. Які подальші дії?

06.02.2023 08:50 655

Консультация исполнителя

Богдан Пересада
Адвокат Київ
На портале: 2 года
299 отзывов (298 +) (1 -)
Консультации: 995
Топ 3 специализации:
  • Військове право
  • Кредити банків
  • Цивільне право

Доброго дня.

 

Лист ПФУ дійсно не є нормативно-правовим актом та не може братись до уваги при визначені того чи має особа право на перетин кордону чи ні, оскільки це питання регулюється Правилами перетину кордону.

 

Якщо Вам відмовили у перетині кордону і Ви вважаєте цю відмову протиправною, то Ви можете оскаржити її до суду шляхом звернення до адміністративного суду за місцезнаходженням відповідача (прикордонного загону).

До суду буде потрібно подати позовну заяву про визнання протиправним та скасування рішення про відмову у перетинанні державного кордону на виїзд з України. Підготувати позовну заяву Ви можете самостійно або ж звернувшись за допомогою до адвоката.

У позовній заяві потрібно буде описати суть того що і як відбулось та обов’язково зазначити і прикласти копії тих документів, які Ви надавали для перетину кордону.

В нинішніх реаліях розгляд справи може зайняти (перша та друга інстанція) десь від 3-4 місяців.

Також, Ви можете спробувати виїхати на іншому пункту пропуску, оскільки до цього, наскільки я розумію, Ви із цим же документом виїздили за кордон.

 

Буду вдячний за залишений відгук.

Бажаю Вам всього найкращого!

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram