Бронювання працівників благодійного фонду

Вітаю, ми команда проєкту Бандеромобіль, вже відправили 193 автомобілі війсковим, плануємо зробити офіційний фонд.
Є багато цілей для чого нам потрібен фонд, але одна з цілей це бронювання певних людей у військомматі.

Тому питання звучить так, чи може Благодійний Фонд бронювати працівників, і за яких умов фонд може це зробити.

Наприклад у нас є нагорода від Міністра Рєзнікова, але вона видана "Команді Бандеромобіль", що не є юридичною особою.
Можливо це могло б допомогти отримати бронь.

07.03.2023 13:37 4806

Консультация исполнителя

Дмитро Дончак
Юрист
На портале: 4 года
750 отзывов (749 +) (1 -)
Консультации: 1896
Топ 3 специализации:
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право
  • Кредити банків

Добрий день.

Порядок бронювання працівників-військовозобов'язаних врегульовано Постановою КМУ № 76 від 27.01.2023 року.

Абзац 4 пункту 1 Постанови: "... бронювання за списками військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час, які працюють на підприємствах, в установах і організаціях, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт і надання послуг, необхідних для забезпечення потреб Збройних Сил, інших військових формувань".

Таким чином, Благодійний фонд може бронювати своїх працівників за умови, що вказаний БФ здійснює надання послуг, необхідних для потреб ЗСУ.

Пункт 2 Постанови: Бронювання військовозобов’язаних здійснюється згідно з рішенням Мінекономіки за списками військовозобов’язаних, які пропонуються до бронювання на період мобілізації та на воєнний час, погодженими Генеральним штабом Збройних Сил.

Заброньованим військовозобов’язаним надається відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації. Строк надання відстрочки для вказаної категорії працівників - 6 місяців.

Пункт 7 Постанови: Підприємства, установи і організації, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт і надання послуг, необхідних для забезпечення потреб Збройних Сил, подають список до центральних органів виконавчої влади, що здійснюють керівництво Збройними Силами,  в інтересах яких вони здійснюють виробництво товарів, виконують роботи, надають послуги, або до Мінстратегпрому.

Таким чином, після реєстрації Благодійний фонд, що здійснює надання послуг (виробництво товарів) для потреб ЗСУ, подає списки  

Список подається  в паперовій та/або електронній формі разом з відповідним обґрунтуванням та довідкою про кількість військовозобов’язаних

В обґрунтуванні зазначається інформація про:
- виробництво товарів, виконання робіт і надання послуг для забезпечення потреб Збройних Сил,  дату і номер укладеного державного контракту (договору) на поставку товарів, виконання робіт і надання послуг, необхідних для забезпечення потреб Збройних Сил, інших військових формувань;
- відповідність облікових даних військовозобов’язаних, зазначених у списку, їх військово-обліковим документам.

Обмеження щодо кількості військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню:

Кількість військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню, повинна становити 50% кількості військовозобов’язаних підприємства, установи і організації на дату подання списку. У разі наявності обґрунтованої потреби кількість військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню, може перевищувати 50% кількості військовозобов’язаних підприємства, установи і організації на дату подання списку.

Погоджені Генеральним штабом Збройних Сил за результатами розгляду щодо повноти заповнення та наявності обґрунтувань списки,  Генеральний штаб Збройних Сил подає Мінекономіки.

За результатами перевірки списків, Мінекономіки приймає рішення про бронювання військовозобов’язаних.

Генеральний штаб Збройних Сил  у триденний строк доводить зазначене рішення до відома відповідних військкоматів (ТЦК та СП).

Благодійний фонд видає військовозобов’язаному витяг із зазначеного рішення.

Витяг, завірений підписом керівника БФ, є документом, що підтверджує надання військовозобов’язаному відстрочки.

БФ у 5-денний строк з дня видачі витягу військовозобов’язаному надсилають до ТЦК та СП повідомлення про бронювання військовозобов’язаного для зарахування його на спеціальний військовий облік.

ТЦК та СП на підставі рішення про бронювання військовозобов’язаних зараховує такого військовозобов’язаного на спеціальний військовий облік.

На цьому процедура бронювання вважається закінченою.

Команда проєкту Бандеромобіль - це не благодійний фонд, тому тільки після реєстрації БФ зможете бронювати своїх працівників. А при формуванні списків та поданні обґрунтування - якраз і надасте документи нагороди від МОУ за підписом міністра Рєзнікова.

Якщо залишились питання, або щось незрозуміло - пишіть мені на мою пошту ddmitr@ukr.net

З повагою, Дмитро Дончак.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram