Ліцензування зубного техніка

Я ФОП, працюю зубним техніком, самостійно з лікарями по договору надання послу у виготовленні штучних протезів. Чи маю право працювати без ліцензії?

16.03.2023 12:42 928

Консультация исполнителя

Игорь Дайнеко
Адвокат Чернігів
На портале: 4 года
420 отзывов (418 +) (2 -)
Консультации: 1600
Топ 3 специализации:
  • Адміністративне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Добрий день. 

Відповідно до ст. 7 ЗУ "Про ліцензування видів господарської діяльності" ліцензуванню підлягають зокрема діяльність з  виробництво лікарських засобів, оптова та роздрібна торгівля лікарськими засобами, імпорт лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів) - з урахуванням особливостей, визначених Законом України "Про лікарські засоби"; медична практика. 

Згідно національного класифікатора України ДК 021:2015 затвердженого наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі від 23.12.2015  № 1749 штучні зубні протези віднесено до групи  Медичне обладнання, фармацевтична продукція та засоби особистої гігієни, клас - медичне обладнання. 

33138000-6

Матеріали для протезування зубів та припасовування зубних протезів

33138100-7

Зубні протези

Виготовлення протезів не включено до класу "Послуги у сфері охорони здоров’я та соціальної допомоги" яки включає послуги з різного роду медичної практики яка підлягає ліцензуванню. 

В свою чергу протези в тому числі зубні та матеріали для них не є фармацевтичними (лікарськими засобами) так як не включені до класу 33600000-6 Фармацевтична продукція.

Таким чином, виготовлення штучних протезів та матеріалів для протезування є послугами з виготовлення медичного обладнання, що згідно ст. 7 ЗУ "Про ліцензування видів господарської діяльності" є діяльністю яка не підлягає ліцензування, так як не відноситься, а ні виробництво лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорт лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів) - з урахуванням особливостей, визначених Законом України "Про лікарські засоби" та медична практика, а ні до послуг з медичної практики.

Тому вам ліцензія не потрібна, а діяльність відповідає чинному законодавству.

Бажаю успіху. 

 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram