Мобилизация

Здравствуйте , подскажите пожалуйста я прошёл мед комиссию сказали что не годен ст 17а я сам живу в небольшом городке в местном военкомате сказали что теперь эти документы нужно отвезти в областной военкомат но я боюсь что из-за своего психического состояния я могу просто туда не доехать .. у меня такой вопрос
1 кто-то кроме меня может отвезти эти документы или обязательно должен ехать я?
2 вообще зачем нужно вести эти документы?
3 есть вариант что меня могу не списать ? Если учитывать тот факт что я прошёл полностью комиссию есть заключение что я не годен указные статьи есть подтверждение диагноза от двух врачей

20.08.2023 16:31 526

Консультация исполнителя

Андрій Топчій
Юрист
На портале: 8 месяцев
40 отзывов (38 +) (2 -)
Консультации: 177
Топ 3 специализации:
  • Сімейне право
  • Спадкове право
  • Військове право

Добрий день!

Відповідно до п. 22.5. Наказу МОУ № 402 «Про військово-лікарську експертизу», Свідоцтво про хворобу у воєнний час складається:

на всіх військовослужбовців, визнаних непридатними до військової служби з виключенням з військового обліку, непридатними до військової служби з переоглядом через 6-12 місяців;

на офіцерів запасу, визнаних непридатними до військової служби з виключенням з військового обліку.

У всіх інших випадках у особливий період постанова ВЛК оформляється довідкою ВЛК. У воєнний час довідка на контроль у штатну ВЛК не направляється.

Відповідно до п. 22.12. вищезазначеного Наказу, Постанови ВЛК щодо військовослужбовців, які визнані непридатними до військової служби з виключенням з військового обліку або непридатними до військової служби у мирний час, обмежено придатними у воєнний час, повинні бути реалізовані негайно.

У той же час, відповідно до п. 2.4.5. вказаного Наказу,  ВЛК регіону має право:

  • приймати постанови згідно з Положенням, контролювати, розглядати, затверджувати, за наявності підстав не затверджувати, переглядати або скасовувати постанови підпорядкованих ВЛК.

Рішенням штатної ВЛК може бути проведений повторний або контрольний медичний огляд.

Відповідно,  якщо Ви пройшли ВЛК та отримали довідку ВЛК про визнання непридатним з виключенням з військового обліку,  то ця постанова не потребує затвердження ВЛК вищого рівня.  Але ВЛК вищого рівня має право контролювати всі рішення комісій нижчого рівня.  Жодних «завезень документів» в ВЛК вищого рівня законодавством не передбачено. Насправді, обласна комісія хоче переконатись, що Ви дійсно присутні, маєте захворювання і не отримали виключення з обліку корупційним шляхом, тому:

1. Можете відмовитись самостійно везти документи до ВЛК регіону, це не передбачено законодавством. Разом з тим, ВЛК регіону має право викликати Вас на контрольний чи повторний медичний огляд.
2. Основна мета таких дій: впевнитись в наявності у Вас відповідного захворювання. Зараз йде широка кампанія проти корупції у ТЦК та СП та ВЛК, відповідно, перевіряється кожне рішення щодо виключення з обліку.

3. Так, ВЛК регіону має право переглянути рішення щодо виключення Вас з обліку. За наявності реальних захворювань, які дають підстави для виключення з обліку, не хвилюйтесь, щодо Вас буде ухвалене позитивне рішення.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram