Виїзд за кордон без місця реєстрації

Не війсьокозабовʼязана особа знялась з місця реєстрації і потрібно виїхати за кордон, чи можна виїзжати за кордон не маючи місце реєстрації, а тільки з : закородонним паспортом, внутрішнім паспортом та витягом (про зняття з попереднього місця реєстрації)?

31.08.2023 16:12 919

Консультация исполнителя

Андрій Межирицький
Адвокат
На портале: 2 года
95 отзывов (95 +) (0 -)
Консультации: 242
Топ 3 специализации:
  • Податкове право
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право

Доброго дня. Дякую за вибір. 

Порядок виїзду громадян України за кордон регулюється Правилами перетинання державного кордону громадянами України (затверджені Постановою КМУ від 27.01.1995р. # 57). Пунктом 2 зазначених правил затверджено вичерпний перелік документів, на підставі яких посадова особа ДПСУ риймає рішення про надання дозволу на перетин державного кордону. Це: 1) паспорт громадянина України для виїзду за кордон; 2) дипломатичний паспорт; 3) службовий паспорт; 4) проїзний документ дитини; 5) посвідчення особи моряка; 6) посвідчення члена екіпажу. 

Як бачимо, ані паспорт громадянина України у формі книжечки, в якому проставляються відмітки про місце реєстрації особи, ані паспорт у формі ID-картки з витягом про місце реєстрації в цьоиу переліку не значаться. Отже, під час прийняття рішення про надання дозволу на перетин державного кордону зазначені документи не пред'являються, відповідно факт наявності або відсутності місця реєстрації в Україні не приймаються до уваги під час процедури пропуску громадянина України через державний кордон.

Таким чином, якщо мова йде про жінку яка має дійсний паспорт громадянина України для виїзду за кордон, то немає жодних перешкод в перетині державного кордону. Якщо мова йде про чоловіка, то можуть бути певні ньюанси, адже треба дослідити на підставі яких документів він не є військовозобов'язаним. Але в будь-якому разі наявність або відсутність місця реєстрації на це не впливає.

Якщо залишились питання, звертайтесь за телефоном 050-301-67-55 (будь-який мессенджер).

Сподіваюсь інформація буде Вам корисною. Буду дуже вдячний за відгук. 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram