Мобилизация

Подскажите проходил комиссию влк 01.04.23 у меня диабет очень высокий сахар 12, написали ограничено годен, хотя лично начальник военкомата сказал что не мобилизируют и могут снять с учета была группа 13б. Теперь после новых изменений влк после 02.09.23 я являюсь пригодным к службе?
04.09.2023 21:40 551

Консультация исполнителя

Андрій Топчій
Юрист
На портале: 9 месяцев
42 отзывы (40 +) (2 -)
Консультации: 190
Топ 3 специализации:
  • Сімейне право
  • Спадкове право
  • Військове право

Добрий день! За старим розкладом хвороб, затвердженим Наказом МОУ № 402 (без останніх змін), ви були визнані за статтею 13 «б» Розкладу хвороб обмежено придатним до військової служби. За ст. 13 «Б» Розкладу хвороб,  Ви не можете бути виключені з військового обліку, ви можете бути визнані або непридатним до військової служби (без виключення з обліку), або обмежено придатним до військової служби, що визначає військово-лікарська комісія індивідуально. У Вашому випадку, ВЛК ухвалила рішення щодо визнання Вас обмежено придатним до військової служби.

Відповідно до Наказу МОУ № 490 від 18.08.2023 р., затверджений новий Розклад хвороб.  Відповідно до нового Розкладу Хвороб, до пункту «б» належать:

цукровий діабет середньої тяжкості: наявність ускладнень (непроліферативна стадія ретинопатії, дистальна нейропатія з больовим синдромом, нефропатія в стадії мікроальбумінурії, мікро- та макроангіопатія), яка потребує застосування до 60 одиниць інсуліну на добу для компенсації вуглеводного обміну або пероральних цукрознижуючих препаратів;

Отже, при проходженні нової військово-лікарської комісії, Ви повинні будете відповідати вищезазначеним критеріям для того, щоб Ви були визнані обмежено придатними чи непридатними до військової служби за п. «б»  статті 13 Розкладу хвороб.

Разом з тим, відповідно до п. 3.5. Наказу МОУ № 402 (зі змінами, від 18.08.2023 р.), постанова ВЛК районних, міських ТЦК та СП про ступінь придатності військовозобов’язаного до військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період оформлюється довідкою ВЛК (додаток 4 до цього Положення) у двох примірниках, яка дійсна протягом одного року з дня медичного огляду.

Таким чином, до 01.04.2024 р., підстави для проведення щодо Вас нової військово-лікарської комісії відсутні, але Ви можете бути мобілізованими до ЗСУ як особа, обмежено придатна до військової служби.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram