Термін діі 088 МСЄК

Доброго дня, підкажіть будь-ласка, у який період я повинен звернутися до МСЄК з приводу встановлення факту інвалідності ? Всі справки 088,025,026 і заключення з лікарні вже маю, сказали залишилось тільки відвезти їх до обласного МСЄК і чекати відповіді. Але прямо зараз не маю можливості іхати до них, лише за два тижні

29.10.2023 20:09 439

Консультация исполнителя

Андрей Карпенко
Адвокат Київ
На портале: 3 года
146 отзывов (146 +) (0 -)
Консультации: 742

Вітаю!

Направлення на МСЕК заповнюється у формі № 088/о. Форма № 088/о заповнюється лікарем закладу охорони здоров’я за місцем проживання чи лікування хворого, підписується головою і членами лікарсько-консультаційної комісії і надсилається в медико-соціально-експертну комісію.

Форма первинної облікової документації № 088/о «Направлення на медико-соціально-експертну комісію (МСЕК)» та інструкція щодо її заповнення затверджені наказом МОЗ від 14.02.2012 № 110.

Направлення зберігають в акті огляду МСЕК упродовж 50 років.

Тобто для отримання направлення на МСЕК необхідно завершити повний курс лікування і у випадку наявності стійких порушень функцій організму, які призводять до порушення життєдіяльності вам буде надано направлення у формі № 088/о.

Треба мати оригінали всіх документів, які вписані в форму 088/с, а саме: довідка про стан здоров’я від хірурга, невропатолога, терапевта та інших спеціалістів, зокрема фахівців з хвороби за якою хворий очікує отримати стан інвалідності, оригінали рентгенологічного обстеження, та лабораторні аналізи. Діагноз хворого за основним захворюванням має бути описаний у виписці з історії хвороби (епікриз).

Дати аналізів та виписок мають відповідати терміну проведеного лікування та обстежень і, відповідно, датам лікарняних листів. Документи, що використовуються для визначення причинного зв'язку інвалідності, подаються в оригіналі або копії, засвідчені в установленому законодавством порядку.

МСЕК проводить огляд тимчасово непрацездатної особи, що звернулася для проведення медико-соціальної експертизи, протягом п'яти робочих днів з дня надходження направлення лікарсько-консультативної комісії та приймає рішення про наявність чи відсутність інвалідності (пункт 7 Положення -  Постанова Кабінету Міністрів України від 03 грудня 2009 року № 1317 "Питання медико-соціальної експертизи").

Після отримання направлення назначається дата безпосередньої комісії для встановлення групи інвалідності. У зазначений день необхідно прибути для проведення спеціалізованого огляду.

В деяких випадках, коли особа не може прибути на огляд (переогляд) до комісії за станом здоров'я, згідно з висновком лікарсько-консультативної комісії, у зв'язку з тим, що проживає у віддаленій місцевості, огляд (переогляд) проводиться за місцем проживання (вдома), у тому числі за місцем проживання у стаціонарних установах для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю, закладах соціального захисту для бездомних осіб та центрах соціальної адаптації осіб або в закладах охорони здоров'я, в яких така особа перебуває на лікуванні.

ЯК БАЧИМО ДОВІДКА 088/о НЕ МАЄ ЧІТКОГО СТРОКУ ДІЇ.

Є СТРОК, ЩО ОГЛЯД МСЕК ПОВИНЕН ПРОВЕСТИ ПРОТЯГОМ П'ЯТИ РОБОЧИХ ДНІВ З ДНЯ НАДХОДЖЕННЯ НАПРАВЛЕННЯ. 

ТАКОЖ Є СТРОК, ЩО НАПРАВЛЕННЯ ЗБЕРІГАЄТЬСЯ В АКТІ ОГЛЯДУ МСЕК 50 РОКІВ.

ВИСНОВОК: ЧЕРЕЗ ДВА ТИЖНІ З ДНЯ ОФОРМЛЕННЯ 088/о НАПРАВЛЕННЯ  БУДЕ ДІЙСНИМ.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram