Чи можу я отримати звільнення чи обмеження по службі після перенесення операції на хребті??

Доброго дня
В мене була грижа L5S1 у розмірі 9.5мм.після трьох разового загострення протягом року та стаціонарного лікування,було прийнято робити операцію по видаленню грижі зі встановленням транспедикульрної фіксації (встановлено дві титанових пластини з 4 гвинтами які вкручені в позвонки для їх фіксації)чи можливо отримати обмеження чи звільнення з таким діагнозом??
Дякую

08.11.2023 20:11 362

Консультация исполнителя

Андрей Карпенко
Адвокат Київ
На портале: 3 года
146 отзывов (146 +) (0 -)
Консультации: 738

Вітаю!

Я ще раз наголошую, що я Вам відповім з юридичної точки зору. 

Професійні медичні питання треба задавати лікарям, а не юристам.

СТУПІНЬ ПРИДАТНОСТІ ДО ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ ВИЗНАЧАЄ ТІЛЬКИ ВЛК.

За Законом "Про військовий обов'язок і військову службу" військова служба – це діяльність людей, яким стан здоров'я дозволяє виконувати всі свої обов'язки.

хххххххх
Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України, затверджене наказом Міністерства оборони України від 14 серпня 2008 року № 402 
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1109-08
1.2. Постанови ВЛК приймаються на підставі Розкладу хвороб, станів та фізичних вад, що визначають ступінь придатності до військової служби (далі - Розклад хвороб) (додаток 1), пояснень щодо застосування статей Розкладу хвороб (додаток 2) та таблиць додаткових вимог до стану здоров'я (далі - ТДВ) (додаток 3).

ВАШЕ ЗАХВОРЮВАННЯ В ПЕРЕЛІКУ Є, АЛЕ СТУПІНЬ ПОРУШЕННЯ ФУНКЦІЙ ВАШОГО ОРГАНІЗМУ ЗМОЖЕ ВИЗНАЧИТИ  ТІЛЬКИ ЛІКАР-ФАХІВЕЦЬ. ЮРИСТИ НЕ МАЮТЬ ПРАВА ОЦІНЮВАТИ СТУПІНЬ ВАШОЇ ПРИДАТНОСТІ ДО ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ. 

Стаття 65: Стани після перенесених гострих, загострення хронічних хвороб кістково-м’язової системи і сполучної тканини, хірургічного лікуванн

Тимчасово непридатні. Потребують лікування, відпустки, звільнення тощо

ВАМ ТРЕБА ЗВЕРНУТИСЯ ДО ЛІКАРЯ ФАХІВЦЯ,  КОТРИЙ ВИВЧИТЬ ВАШ СТАН ТА ПРОАНАЛУЗУЄ ЙОГО ВІДПОВІДНІСТЬ ПОЯСНЕННЯМ (Додаток 2 Наказу # 402).

ЗВЕРТАЮ УВАГУ:

Стаття 65:

Постанова про потребу у відпустці для лікування у зв’язку з хворобою приймається у випадках, коли по завершенні лікування після гострих та загострення хронічних захворювань кістково-м’язової системи зберігається функціональна недостатність суглобів, а для відновлення функції потрібний термін не менше одного місяця. За цією статтею приймається постанова про потребу військовослужбовців у звільненні від виконання службових обов’язків або у відпустці для лікування у зв’язку з хворобою при тимчасових обмеженнях рухів опорно-рухового апарату після операцій на кістках, суглобах, м’язах, сухожилках з приводу їх захворювань, ендопротезувань великих суглобів (за винятком оперативного лікування пухлин та травм).

ЩЕ РАЗ НАГОЛОШУЮ, ВИЗНАЧИТИ СТУПІНЬ ПОРУШЕННЯ ФУНКЦІЙ ВАШОГО ОРГАНІЗМУ, ЗМОЖЕ ТІЛЬКИ ЛІКАР-ФАХІВЕЦЬ ПІД ЧАС ОСОБИСТОГО ВАШОГО ОБСТЕЖЕННЯ ТА ПОРІВНЯННЯ ВАШОГО СТАНУ З ВИМОГАМИ ПОЯСНЕННЯ.

ЗРОБИТИ ЦЕ ОНЛАЙН НЕ ЗМОЖЕ НАВІТЬ ЛІКАР.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram