Викуп авто з арешту

Вітаю, хочу викупити авто з арешту на setam.net.ua , по завершенню ауціону отримую автомобіль без техпаспорту, але на українських номерах., яка подальша процедура переоформлення на себе??

20.12.2023 10:52 217

Консультация исполнителя

Андрій Топчій
Юрист
На портале: 8 месяцев
40 отзывов (38 +) (2 -)
Консультации: 175
Топ 3 специализации:
  • Сімейне право
  • Спадкове право
  • Військове право

Добрий день! Відповідно до п. 9 розділу 10 Порядку реалізації арештованого майна (Наказ МЮУ № 2831/5 від 29.09.2016 р.), У разі придбання рухомого майна акт про проведений електронний аукціон є підставою для отримання майна у зберігача. Зазначений акт підтверджує виникнення права власності у особи, що придбала рухоме майно.

Так як автомобіль на українських номерах, проведення експертного дослідження для встановлення відповідності такого транспортного засобу не потрібно.  Таким чином, а
акт про проведений електронний аукціон є достатньою підставою для реєстрацію транспортного засобу у відповідному сервісному центрі МВС. Той факт, що в Вас на руках нема техпаспорту попереднього власника, не буде підставою для відмови у реєстрації транспортного засобу на Вас.

Також попередньо рекомендую перевірити, чи зняв державний виконавець відповідні обтяження з транспортного засобу. Це можна зробити за відповідним номером виконавчого провадження, по якому відбувається аукціон або безпосередньо звернувшись до державного виконавця.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram