Исключение с воинского учета в ТЦК

Человек исключен с воинского учета (официально) по статье 74а указа 402 весной 2014 году, обязан ли он становится на воинский учет и перепроходить медкомиссию повторно? Ответ можно на любом языке
07.01.2024 20:03 865

Консультация исполнителя

Галина Токмач
Юрист Мирноград
На портале: 4 года
133 отзывы (133 +) (0 -)
Консультации: 460
Топ 3 специализации:
  • Трудове право
  • Військове право
  • Цивільне право

Добрий вечір!

Якщо чоловік згідно рішення ВЛК був визнаний непридатним до військової служби з виключенням з військового обліку, то він вже не є військовозобов'язаним і на нього не поширюються правила військового обліку.

У чоловіка немає обов’язків військовозобов’язаного, тому його не можуть притягнути до відповідальності за небажання проходити ВЛК або відмову від повістки. Тим більше, вручення таких повісток буде незаконним.

Поновити на військовому обліку не зможуть, адже згідно п.2 ч.1 ст.37 "Про військовий обов'язок і військову службу" взяти на військовий облік можуть громадян, які ЗНЯТІ за наказом МОУ, а чоловік є ВИКЛЮЧЕНИМ з військового обліку згідно п.3 ч.6. ст.37 ЗУ "Про військовий обов'язок та військову службу". Згідно законодавства, діючого на сьогоднішній день, поновлення на військовому обліку виключених з нього – не передбачене.

Закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі, а органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов`язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Успіхів!

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram