Реєстрація медіа

Підкажіть будь ласка, чи вірно я розумію, що звичайне інтернет-радіо, яке не мовить ніде, окрім як за посиланням в мережі Інтернет — не можна зареєструвати як онлайн-медіа, а лише тільки як лінійне медіа (мовлення без використання радіочастотного спектра)?

Також дуже важливо уточнити чи може фізична особа-громадянин України (не ФОП і не юридична особа) зареєструвати таке медіа (що здійснює мовлення без використання радіочастотного спектра (лінійне медіа)?
Виходячи із Пункту 1 Статті 21 Закону України Про медіа — "Суб’єктами у сфері аудіовізуальних медіа можуть бути громадяни України...", але не зазначено чи обов`язково це має бути, наприклад, ФОП?
29.01.2024 20:48 179

Консультация исполнителя

Андрей Карпенко
Адвокат Київ
На портале: 3 года
146 отзывов (146 +) (0 -)
Консультации: 741

Вітаю!

Лінійне медіа, це медіа,  в яких контент і порядок його подання обирається виробником.

Нелінійні медіа — це форма медіа, з якими користувач може інтерактивно взаємодіяти, наприклад, обирати телевізійні шоу, щоб переглядати відео на вимогу (VOD), грати у відеоігри, користуватися вебсайтами або взаємодіяти з іншими користувачами через соціальні медіа

За визначенням в законі «Про медіа», онлайн-медіа — медіа, що регулярно поширює інформацію у текстовій, аудіо-, аудіовізуальній чи іншій формі в електронному (цифровому) вигляді за допомогою мережі Інтернет на власному вебсайті, крім медіа, які закон зараховує до аудіовізуальних медіа.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення оприлюднила порядок подання заяв для реєстрації суб’єктів у сфері медіа. Згідно з ним, онлайн-медіа можуть вперше отримати офіційну реєстрацію. Про це йдеться у рішенні Нацради №352. Його оприлюднили 18 травня 2023 року.

https://www.nrada.gov.ua/decisions/pro-zatverdzhennya-poryadku-podannya-natsionalnoyi-rady-ukrayiny-z-pytan-telebachennya-radiomovlennya-zayav-shhodo-reyestratsiyi-sub-yektiv-u-sferi-media/?fbclid=IwAR3_X2V3Allc9gFBrUEW8lcu_6MGfVyYodDJqb_4eU9dnUfPg2wtEC7ihXA

В п.5 Порядку вказано, що зареєструвати онлайн-медіа можуть фізичні особи, тобто не обов'язково бути ФОП. 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram