Щодо проходження ВЛК

Добрий день. Військовослужбовець був звільнений, у зв`язку із наявністю у дружини 2 гр. інвалідності. Був на нулі під Бахмутом, 2,5 місяці був в полоні. Після звільнення із служби, через півроку стався інфаркт (2 інфаркта через 1 день). В реабілітаційному центрі сказали, що інфаркт можна пов`язати із військовою службою. Районний військкомат дав карту для мед. огляду (додаток 13 до Положення про військово-лікарську експертизу у ЗСУ). ВЛК при районній лікарні говорить, що пов`язати інфаркт із несенням військової служби вони не можуть, для цього потрібно пройти ВЛК при військовому госпіталі. А наш військкомат повідомляє, що такого направлення вони надати не можуть, так як я вже не військовий. Що робити далі? Дякую!

28.02.2024 11:43 230

Консультация исполнителя

Андрій Топчій
Юрист
На портале: 8 месяцев
39 отзывов (37 +) (2 -)
Консультации: 172
Топ 3 специализации:
  • Сімейне право
  • Спадкове право
  • Військове право

Добрий день! Відповідно до п. 21.3. Положення «Про військово-лікарську експертизу», причинний зв'язок захворювань, поранень, контузій, травм, каліцтв у колишніх військовослужбовців визначають штатні ВЛК.

 

ТЦК та СП при зверненні до штатної ВЛК з питання причинного зв'язку захворювань, травм (поранень, контузій, каліцтв) особи, яка звільнена з військової служби, видають довідку про проходження нею військової служби, вказують повну назву військової частини та її підпорядкованість, термін служби в ній і строк участі у захисті Батьківщини чи в бойових діях на території інших держав, термін участі у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, випробуваннях ядерної зброї, проходження військової служби на забруднених територіях внаслідок Чорнобильської катастрофи, виконання регламентних робіт на ядерних боєприпасах, час і причину звільнення з військової служби.

 

Відповідно до п.2.2 вищезазначеного Положення, Штатні ВЛК є військово-медичними установами. Вони мають гербову печатку, кутовий штамп та утримуються за окремим штатом. До штатних ВЛК належать:

 

Центральна військово-лікарська комісія (далі - ЦВЛК);

 

ВЛК регіону.

 

Відповідно, Вам потрібно звернутись до ТЦК з заявою про направлення Вас на штатну ВЛК (ВЛК регіону) для визначення причинного зв’язку захворювання з проходженням військової служби. ВЛК при ТЦК та СП дійсно не уповноважена приймати рішення з цього питання.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram