Чи впливають на декретні робота за сумісництвом

Добрий день! Я працюю на повну ставку в організації, яка зараз в добровільно-примусовому порядку планує мене перевести на 0,5 ставки на роботу за сумісництвом в іншу компанію (це буде інша юр.особа). Розмір моєї зарплати залишиться незмінним в загальному, я буду отримувати її із двох джерел. В майбутньому планую йти в декрет, доможіть розібратися, чи не вплине переведення на роботу за сумісництвом на розмір декретних в меншу сторону?
04.03.2024 18:03 148

Консультация исполнителя

Андрій Топчій
Юрист
На портале: 9 месяцев
40 отзывов (38 +) (2 -)
Консультации: 178
Топ 3 специализации:
  • Сімейне право
  • Спадкове право
  • Військове право

Добрий день! Відповідно до ч. 1 ст. 23 ЗУ "Про загальнообовязкове державне соціальне страхування",підставою для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності, по вагітності та пологах є сформований на основі медичного висновку про тимчасову непрацездатність або документа, що засвідчує факт усиновлення дитини, встановлення опіки над дитиною, листок непрацездатності. У разі роботи за сумісництвом, за трудовим договором (контрактом) одночасно із здійсненням підприємницької чи іншої діяльності підставою для призначення допомоги є копія листка непрацездатності, засвідчена підписом керівника і печаткою (за наявності) за основним місцем роботи. Для застрахованих осіб, які одночасно здійснюють підприємницьку та іншу діяльність і не працюють на умовах трудового договору (контракту), копію листка непрацездатності засвідчує установа охорони здоров’я, яка його видає. Порядок і умови видачі, продовження та обліку листків непрацездатності, здійснення контролю за правильністю їх видачі встановлюються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я, за погодженням з уповноваженим органом управління.

Відповідно до ст. 25 того ж закону,  При обчисленні середньої заробітної плати (доходу) для надання допомоги по тимчасовій непрацездатності, по вагітності та пологах враховуються всі види заробітної плати (доходу) в межах граничної суми місячної заробітної плати (доходу), на яку нараховуються страхові внески.

Отже, немає значення, чи будете Ви отримувати дохід з одного місця роботи чи з двох місць роботи. Розмір декретних виплат від цього не зміниться.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram