Ответ на 4 вопроса

1. Где должен служить мобилизованный военнобязанный не пригодный для службы в Морской пехоте?
2. Может ли военнослужащий признанный по ВЛК НЕ годным к Морской пехоте, служить в ОБСП или ССО Сухопутных войск?
3. Нарушил ли права военкомат, который призвал военнообязанного мобилизированного,согласно приказа 402 от 2008 г. об мобилизации к службе в Морской пехоте с штампом «годен» в военном билете не учитывая выводов мед комиссии ВЛК об ограниченной пригодности его к службе в армии с отметкой в в/б ?
4. Может ли военная часть вводить приказ в «Боевое распоряжение»военнообязанного, мобилизированного, когда подано заявление к ЦВЛК или суд про обжалование решения?
10.03.2024 17:39 188

Консультация исполнителя

Андрей Карпенко
Адвокат Київ
На портале: 3 года
147 отзывов (147 +) (0 -)
Консультации: 747

Вітаю!

1.

ПОЛОЖЕННЯ
про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1109-08#top

II. Медичний огляд

1. Загальні положення

1.2. Постанови ВЛК приймаються на підставі Розкладу хвороб, станів та фізичних вад, що визначають ступінь придатності до військової служби (далі - Розклад хвороб) (додаток 1), пояснень щодо застосування статей Розкладу хвороб (додаток 2) та таблиць додаткових вимог до стану здоров'я (далі - ТДВ) (додаток 3).

3. Медичний огляд військовозобов'язаних у мирний час та під час мобілізації, на особливий період

3.8.

Після закінчення медичного обстеження під час мобілізації ВЛК виносить щодо військовозобов’язаного одну із таких постанов:

.....

Придатний (або непридатний) до військової служби за військовою спеціальністю ________________________ (вказати спеціальність).

6. Медичний огляд військовослужбовців

6.26. Щодо військовослужбовців, визнаних непридатними до служби в Десантно-штурмових військах, спецспорудах, до підводного керування танків, до роботи з ДІВ, КРП, джерелами ЕМП, мікроорганізмами I-II груп патогенності, особливо небезпечними інфекційними хворобами, відряджень за кордон, у МО тощо, ВЛК одночасно вирішують питання про придатність їх до військової служби за графами I, II, III Розкладу хвороб залежно від військового звання з подальшим затвердженням свідоцтва про хворобу штатною ВЛК.

9. Медичний огляд військовослужбовців плаваючого складу ВМС Збройних Сил України, морської піхоти, водолазів, лікарів-фізіологів, працівників допоміжного флоту ВМС Збройних Сил України

...

В особливий період медичний огляд військовослужбовців морської піхоти проводиться з метою визначення придатності до військової служби у морській піхоті один раз на 24 місяці за графами Розкладу хвороб та графою 4 ТДВ «А» або графою 10 ТДВ «Б».

хххххх

Згідно з графою 10 ТДВ "Б"  "Десантно-штурмові війська, морська піхота - в особливий період" військовослужбовець, котрий непридатний до служби у МП не може служити в ДШВ.  

2.

НІ, ЦНЇЕ НЕМОЖЛИВО. 

ВИМОГИ ДО ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ ССО (ГРАФА 1 ТДВ "Б"  "Військові частини та підрозділи спеціального призначення...") БІЛЬШ ЖОРСТКІШІ.

3.

ТАК, ЦЕ ПОРУШЕННЯ.

ТАКІ ДІЇ ТРЕБА ОСКАРЖУВАТИ. 

4.

ОСКАРЖЕННЯ РІШЕННЯ ВЛК, НЕ ЗУПИНЯЄ НАКАЗИ КОМАНДУВАННЯ. 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram