Постановка на військовий облік після служби по контракту в ДСНС

Чоловік, 52 роки
Працював у ДСНС, в березні цього року закінчився контракт на працю, відповідно зараз пішов на пенсію, так як мені 52 роки.
При оформленні на пенсію виписався з військової частини де був оформлений протягом часу роботи в ДСНС і написав розписку, що протягом 10 днів стану на облік у ТЦК, відповідно мені віддали мій військовий квиток і з військового обліку я знятий.
Які санкції можуть бути на мене накладені, якщо не стати на облік у ТЦК?
25.04.2024 17:04 114

Консультация исполнителя

Андрій Топчій
Юрист
На портале: 9 месяцев
40 отзывов (38 +) (2 -)
Консультации: 178
Топ 3 специализации:
  • Сімейне право
  • Спадкове право
  • Військове право

Добрий день! У даному випадку, Ви підлягаєте адміністративній відповідальності за ст. 210 КУпАП (порушення правил військового обліку) і за це правопорушення щодо Вас може бути застосоване адміністративне стягнення у вигляді штрафу в сумі від 850 рн до1700 грн;

Окрім цього, відповідно до ч. 3 ст. 22 ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", . Під час мобілізації громадяни зобов’язані з’явитися:і
нші військовозобов’язані протягом 60 днів з дня набрання чинності указом Президента України про оголошення мобілізації, затвердженим Верховною Радою України, зобов’язані уточнити свої облікові дані через центри надання адміністративних послуг або електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного, резервіста, або у територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки за місцем свого перебування або знаходження.

Якщо Ви не виконаєте цю вимогу, то можете бути притягнуті до адміністртивної відповідальності за ст. 210-1 КУпАП (порушення законодавства про мобылізацію) з накладенням штрафу від 3400 до 5100 грн. 

Окрім цього, судом, за поданням ТЦК може бути застосовано до Вас обмеження права керування транспортним засобом, якщо Ви не оновите свої данні у ТЦК. 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram