Відстрочка від мобілізації

Доброго дня! Чи маю я право на відстрочку від мобілізації, якщо в мене троє неповнолітніх дітей від різних шлюбів і які документи потрібні? На двох дітей від першого шлюбу аліменти сплачую добровільно за домовленістю з колишньою дружиною, тобто для підтвердження можу надати лише квитанції з банку з даними отримувача та призначенням платежу (в призначенні вказував що це аліменти та місяць за який сплачую), також перераховую їм кошти на подарунки та на відпочинок. Дякую за відповідь
29.04.2024 13:25 128

Консультация исполнителя

Андрей Карпенко
Адвокат Київ
На портале: 3 года
150 отзывов (150 +) (0 -)
Консультации: 759

Вітаю!

З 18.05.2024 року буде діяти наступна редакція 

Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію"

1. Не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов'язані:

3) жінки та чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років, крім тих, які мають заборгованість із сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму платежів за три місяці;

ВАМ ТРЕБА ТЦКСП ДОВЕСТИ, ЩО ВИ УТРИМУЄТЕ ТРЬОХ НЕПОВНОЛІТНІХ ДІТЕЙ. 

Добровільний спосіб виконання батьками обов’язку утримувати дитину шляхом сплати аліментів та порядок їх відрахування регулюється нормами статті 187 Сімейного кодексу України (далі — СК України).

Один із батьків може подати заяву за місцем роботи, місцем виплати пенсії, стипендії про відрахування аліментів на дитину з його заробітної плати, пенсії, стипендії у розмірі та на строк, які визначені у цій заяві.

Розмір, у якому будуть провадитися відрахування, визначається платником самостійно. Обмеження розміру відрахувань із заробітної плати у випадку добровільної сплати аліментів законодавством не встановлені, тобто максимальна межа не визначена. Проте мінімальний розмір аліментів на одну дитину та загальні правила щодо розміру аліментів обов’язково враховуються.

Якщо Ви сплачуєте аліменти не через бухгалтерію,  я раджу Вам отримати в банку виписку з рахунка, де будуть вказані щомісячні  транзакції з призначенням  - АЛІМЕНТИ.

В РАЗІ, ЯКЩО ТЦКСП НЕ ПРИЙМЕ ЦЕ ЯК ДОКАЗ ТОГО ЩО ВИ УТРИМУЄТЕ ДВОХ ДІТЕЙ, ТО ТОДІ ЦЕЙ ФАКТ ТРЕБА ВСТАНОВИТИ В СУДОВОМУ ПОРЯДКУ. 

РАДЖУ ВАМ УКЛАСТИ З МАТІР'Ю ДІТЕЙ ДОГОВІР ПРО  СПЛАТУ АЛІМЕНТІВ.

Укладення батьками договору про сплату аліментів на дитину регулюється нормами статті 189 СК України. Договором визначається порядок сплати аліментів, розмір та строки виплати. На такий договір розповсюджуються загальні положення договірного права, у тому числі застосовується принцип свободи договору (ч. 1 ст. 627 ЦК України). Щодо розміру і строків виплати аліментів, то це істотні умови договору, які мають бути чітко прописані в договорі. Відсутність однієї з перелічених умов є підставою для визнання договору неукладеним (ст. 638 ЦК України). Окрім положень, що регулюють сплату аліментів, сторони можуть включити в договір інші умови та положення. У визначенні умов договору беруть участь обидва з батьків, що гарантує врахування інтересів кожного з них при укладенні договору.

Разом з тим, сімейним законодавством встановлені певні обмеження принципу свободи договору при укладенні договорів про сплату аліментів на дитину, а саме умови договору не можуть обмежувати права та гарантії дитини, встановлені законом. Так, розмір аліментів не може бути меншим від передбаченого у ч.2 ст.182 СК України.

Договір про сплату аліментів на дитину укладається в письмовій формі з обов’язковим нотаріальним посвідченням.

Договір не може бути нотаріально завірений, якщо сторони не дійшли консенсусу хоча б по одному з його пунктів. Всі спірні питання, щодо яких батькам не вдалося домовитися, вирішуються в судовому порядку.

Перевагою такого договору є спеціальний механізм позасудового стягнення у примусовому порядку заборгованості зі сплати аліментів шляхом вчинення виконавчого напису нотаріуса (ч. 2 ст. 189 СК України), що має силу виконавчого документа (ч. 1 ст. 3 Закон України «Про виконавче провадження»).

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram