ПДФО

Доброго дня. Підприємство орендувало у фізичної особи приміщення, і має сплачувати ПДФО з орендних платежів. Як бути в ситуації , коли податок сплачувався на рахунок казначейства, який призначений для ПДФО із заробітної плати, а потрібно було сплачувати на рахунок ПДФО «на інші доходи крім заробітної плати»? Також вже поданий податковий розрахунок з ЄСВ і ПДФО, чи потрібно робити якісь зміни?

02.05.2024 10:22 82

Консультация исполнителя

Ігор Бутник (ПП АФ "НІКО")
Аудитор
На портале: 5 лет
59 отзывов (59 +) (0 -)
Консультации: 215
Топ 3 специализации:
  • Бухгалтерський облік
  • Податкове право
  • Корпоративне право

Вітаю!

Вам потрібно подати  т.з. "Заяву про повернення помилково та/або надміру сплачених грошових зобов’язань" (код форми J1302001) за допомогою електронного кабінету або програми подання звітності, якою Ви користуєтесь.

У заяві зазначити назву помилково та/або надміру сплаченого податку (ПДФО з з\п) і реквізити платіжного документа, за яким кошти перераховано до бюджету (код класифікації доходів бюджету, бюджетний рахунок, на який перераховано кошти, код ЄДРПОУ територіального органу Казначейства, на ім’я якого відкрито рахунок), та визначити правильний напрям перерахування помилково сплачених коштів: на погашення грошового зобов’язання з ПДФО з інших доходів, за правильними реквізитами саме цього податку.

Додатково до заяви платник може подати копію платіжного документа, на виконання якого помилково сплачений платіж перераховано до бюджету.

Контролюючий орган не пізніше ніж за п’ять робочих днів до закінчення двадцятиденного строку з дня подання платником податків заяви готує електронний висновок про повернення належних сум коштів із відповідного бюджету або з єдиного рахунку та подає його для виконання відповідному органу, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів.

Що стосується внесення змін до об'єднаної звітності, то, якщо Ви відобразили в ній доходи від оренди приміщення вірно, то змін вносити не потрібно.

З повагою, Ігор Бутник.

 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram