Зняття/виключення з військового обліку

Доброго дня. 11.2022 комісією ВЛК я був визнаний непридатним до військової служби за станом здоров`я з виключенням з обліку. Але у військовому квитку написано "визнаний непридатним зі зняттям з обліку" (так як ця фраза вже була продрукована в бланку, і інших варіантів у квитку немає).

Підкажіть, будь ласка, чи вірно оформлені документи?

Чи маю я оновлювати дані після вступу нового закону у дію 18.05.2024? 

Хочу звернутися до ТЦК для вклейки він коду у військовий квиток, але мені по телефону кажуть що в мене протермінована довідка ВЛК, так як вона діє 6 місяців,  і вона не  наразі недійсна. І потрібно її поновлювати. То виникає питання дійсно це так і  чи можуть мене відправити на повторне ВЛК, якщо я звернусь до ТЦК? 

Будь ласка, надайте відповідь на всі три питання. Наперед Вам вдячний. 

04.05.2024 08:59 613

Консультация исполнителя

Дмитро Дончак
Юрист
На портале: 4 года
750 отзывов (749 +) (1 -)
Консультации: 1901
Топ 3 специализации:
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право
  • Кредити банків

Добрий день. 

В вашому військовому квитку немає іншого варіанту, окрім як "непридатний з зняттям з обліку". В той же час, в довідці ВЛК чітко написано "непридатний до військової служби з виключенням з військового обліку". Тобто запис в довідці ВЛК- абсолютно вірно записаний. Запис в військовому квитку завжди робиться на підставі довідки ВЛК. А так як у військовому квитку взагалі не передбачено такого варіанту як "виключений з обліку", то після огляду вашої довідки (наприклад, прикордонниками при виїзді за межі України) всі питання відпадуть. 

Щодо оновлення облікових даних:

Ви визнані неприданим з виключенням з військового обліку. Тобто Ви вже не військовозобов'язаний, і не перебуваєте в запасі. Тому у вас немає обов'язку оновлювати свої дані. Закон 3633, що набуває чинності з 18 травня, застосовується до призовників, військовозобов'язаних, військовослужбовців. Тобто цей закон вас не стосується. 

Щодо терміну придатності довідки ВЛК:

Ваша довідка - безстрокова. У неї немає терміну дії. Це означає, що або працівник ТЦК неправильно вас зрозумів (наприклад, недочув що Ви визнані непридатним з виключенням з військового обліку), або він навмисно говорить неправду. Ваша довідка ВЛК - дійсна. Її непотрібно оновлювати. Вам непотрібно заново проходити медогляд.

Але щоб остаточно вияснити це питання - зверніться в ТЦК з письмовою заявою щодо вклейки штрих-коду. До заяви прикріпіть копію довідки ВЛК та копію військового квитка.  По результатам відповіді можливо прийдеться писати скаргу на протиправні дії працівників військкомату. 

Висновок:

-- документи оформлені вірно;

-- оновлювати дані після 18 травня непотрібно;

-- відправляти вас на повторну ВЛК - немає жодних підстав.

----

Якщо щось незрозуміло або залишилися питання- пишіть на пошту ddmitr@ukr.net 

З повагою, Дмитро Дончак. 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram