ФОП на другій групі які ліміти по прийняттю готівки я маю.

Вітаю. Підкажіть якщо я ФОП на другій групі які ліміти по прийняттю готівки я маю.
Конкретизую питання якщо я уклав договір на загальну сумму 400 000 грн замовник може мені заплатити 300 000 грн як передоплату на яку я видам фіскальний чек через ПРРО? . Замовник фізична особа.

Вкажіть будь ласка де можно прочитати цю інформацію.

15.05.2024 01:37 232

Консультация исполнителя

Ігор Бутник (ПП АФ "НІКО")
Аудитор
На портале: 5 лет
62 отзывы (62 +) (0 -)
Консультации: 223
Топ 3 специализации:
  • Бухгалтерський облік
  • Податкове право
  • Корпоративне право

     Вітаю!

     Це питання регулює Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, пунктом 6 розділу II якого встановлено, що суб'єкти господарювання мають право здійснювати розрахунки готівкою протягом одного дня за одним або кількома платіжними документами:

1) між собою - у розмірі до 10000 (десяти тисяч) гривень включно;

2) з фізичними особами - у розмірі до 50000 (п'ятдесяти тисяч) гривень включно.

     Платежі понад установлені граничні суми проводяться через надавачів платіжних послуг шляхом переказу коштів із рахунку на рахунок або внесення коштів до кас надавачів платіжних послуг для подальшого їх переказу на рахунки. Кількість суб'єктів господарювання та фізичних осіб, з якими здійснюються готівкові розрахунки, протягом дня не обмежується.

     Тож, якщо Ви уклали договір на загальну суму 400 000 грн., то Ви можете або приймати готівкою від одного замовника по 50 000 грн. у день, або приймати безготівково на ФОПівський рахунок будь-які суми без вищевказаних обмежень.

     Порушення порядку проведення готівкових розрахунків за товари (послуги), у тому числі перевищення граничних сум розрахунків готівкою може привести до накладення штрафу на фізичну особу - підприємця за ст. 163-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення - від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700-3400 грн). Дія, передбачена частиною першою цієї статті, вчинена особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за таке ж порушення, тягне за собою накладення штрафу від п’ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8500-17000 грн).

     З повагою, Ігор Бутник.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram