Новий закон про мобілізацію

Дмитро, доброго ранку 
У нас ще виникли питання 
1) з 18.05 вступив в дію новий закон. І у чоловіка є 60 днів для оновлення даних . А якщо  з ТЦК намагатимуться вручити повістку; наприклад на вулиці . Брати таку повістку обовʼязково ? Адже по закону є 60 днів для уточнення даних 
2) для отримання відстрочки , потрібна заява, як ми чули . Їі  нададуть у ЦНАПі наприклад ? Чи треба самостійно підготувати і з нею піти ? Я так розумію , у додатку Резерв+ немає можливості таку подати заяву ? Чи ви можете допомогти підготувати таку заяву ?
23.05.2024 12:29 364

Консультация исполнителя

Дмитро Дончак
Адвокат Київ
На портале: 4 года
797 отзывов (796 +) (1 -)
Консультации: 2036
Топ 3 специализации:
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право
  • Кредити банків

Добрий день.

1. Починаючи з 18 травня, чоловік повинен завжди носити з собою паспорт та військово-обліковий документ. Якщо військово-облікового документа немає, представники ТЦК мають право виписати повістку. Але навіть за наявності вищезгаданих документів також можуть вручити повістку. Наприклад, чоловік зареєстрований в одному районі, а його зупинили в іншому. Представники ТЦК не знають - чи ваш чоловік постійно тут проживає, і не оновив свої облікові дані, чи може він приїхав сюди на декілька годин. Тому в подібних ситуаціях вручення повістки з метою уточнення облікових даних - цілком законне.

2. В постанові КМУ № 560 є зразок (шаблон) заяви на відстрочку. Вже не можна подавати заяву з будь-яким текстом. Цей зразок (шаблон) називається "Додаток 4" і розміщений в тексті постанови. Тому Ви самі можете відкрити постанову і скачати або переписати від руки цю заяву.

А трохи нижче, в додатку 5 є перелік документів, які необхідно подавати разом з заявою.

Також звертаю уавгу, що надаючи консультацію, я взагалі не бачу ваших контактів та вашого імені. Такі правила цього сервісу. Тому фактично даю консультацію наосліп, і не можу скинути вам ані зразок заяви, ані текст постанови КМУ № 560.

В той же час, Ви бачите мої контакти - і номер телефону, і адресу ел. пошти. Маякніть мені на пошту, напишіть що Ви по консультації 55086, і вже там продовжимо спілкування.

З повагою, Дмитро Дончак.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram