Пожежна безпека - непроходження повторного навчання - відсторонення від роботи

як інженеру з пожежної безпеки організувати відсторонення від роботи працівника без збереження заробітної плати до дня проходження повторного інструктажу з пожежної безпеки та підписання відповідного журналу?
23.05.2024 17:37 189

Консультация исполнителя

Андрій Топчій
Юрист
На портале: 1 год
62 отзывы (59 +) (3 -)
Консультации: 288
Топ 3 специализации:
  • Сімейне право
  • Спадкове право
  • Військове право

відповідно до ст. 21 та 139 КЗпП працівник, який уклав трудовий договір, зобов’язаний виконувати правила внутрішнього трудового розпорядку підприємства, установи, організації (далі – установа), виконувати розпорядження власника або вповноваженого ним органу, дотримуватися трудової та технологічної дисципліни, вимог нормативних актів про охорону праці.

Відповідно до ст. 46 КЗПП,відсторонення працівників від роботи власником або уповноваженим ним органом допускається у разі: появи на роботі в нетверезому стані, у стані наркотичного або токсичного сп'яніння; відмови або ухилення від обов'язкових медичних оглядів, навчання, інструктажу і перевірки знань з охорони праці та протипожежної охорони; в інших випадках, передбачених законодавством.

Інженеру з пожежної безпеки необхідно написати службову записку (або доповідну) директору підприємства або організації.

Директор підприємства або організації відстороняє від роботи через видавання наказу (розпорядження) по підприємству, в якому зазначаються підстави відсторонення з посиланням на нормативні акти та період, на який працівник відсторонюється від роботи. У цьому випадку, директор пише у своєму наказі "до  проходження повторного інструктажу з пожежної безпеки та підписання відповідного журналу".


Працівник повинен ознайомитися з наказом під підпис, а в разі його відмови складається акт.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram