Мобілізація

Чи може бути мобілізований чоловік, і чи можна щось в подальшому по тому розвивати, якщо чоловік має підвищений білірубін 34,8.
Виявили підвищення білірубіну в підлітковому віці. Зараз 37 років. Нажаль при переїзді карточка була загублена, і старих записів про це немає. Відповідно, які подальші дії б мали бути у чоловіка, чи розвивати і повторно здавати аналізи. Чи це зараз немає значення?

01.06.2024 18:51 381

Консультация исполнителя

Андрей Карпенко
Адвокат Київ
На портале: 3 года
165 отзывов (164 +) (1 -)
Консультации: 879

Вітаю!

Нижче МЕДИЧНІ показники:

Білірубін відносять до так званих гемоглобіногенних пігментів. Переважна його кількість (близько 85%) утворюється при фізіологічному розпаді старих, «зношених» еритроцитів. Решта з’являється при руйнуванні інших геммістячих речовин – цитохромів, міоглобіну. Розпад еритроцитів відбувається головним чином у печінці, селезінці, а також у кістковому мозку. За добу в організмі руйнується близько 1% еритроцитів, а з гемоглобіну, що міститься в них, утворюється до 300 мг білірубіну. Цей пігмент виявляється в крові і в нормі, однак його кількість не повинна перевищувати гранично допустимих значень. На сьогоднішній день особливості будови, метаболізму, а також причини порушення обміну білірубіну вивчені і описані досить добре.

Норма білірубіну

Розрізняють прямий і непрямий білірубін. Для оцінки ступеня і характеру порушень у метаболізмі білірубіну необхідно знати нормальні показники у здорових людей:

Непрямий (незв’язаний, некон’югований, вільний білірубін, який є продуктом розпаду гемових речовин) – це токсичний білірубін, кількість якого не повинна перевищувати 16,2 мкмоль/л.

Прямий (кон’югований, пов’язаний), що утворюється в печінці при зв’язуванні з глюкуроновою кислотою. Це білірубін, вже знешкоджений печінкою і готовий для виведення з організму. Норма 0-4,3 мкмоль/л.

Загальний білірубін коливається в межах 0,5-20,5 мкмоль/л. Підвищитися може рівень як прямого, так і непрямого білірубіну – цей стан називають гіпербілірубінемією. Переважання тієї чи іншої фракції залежить від причинного фактора, що призвів до збільшення його вмісту в сироватці крові. Перші симптоми гіпербілірубінемії з’являються при перевищенні показника 34 мкмоль/л.

У ВАШОГО ЧОЛОВІКА ПОКАЗНИКИ ВКАЗУЮТЬ НА ПОЧАТКОВІ СИМПТОМИ ГІПЕРБІЛІРУБІНЕМІЇ (34,8)

Далі я Вам відповім з юридичної точки зору. 

Професійні медичні питання треба задавати лікарям, а не юристам.

СТУПІНЬ ПРИДАТНОСТІ ДО ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ ВИЗНАЧАЄ ТІЛЬКИ ВЛК.

За Законом "Про військовий обов'язок і військову службу" військова служба – це діяльність людей, яким стан здоров'я дозволяє виконувати всі свої обов'язки.

хххххххх
Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України, затверджене наказом Міністерства оборони України від 14 серпня 2008 року № 402 
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1109-08
1.2. Постанови ВЛК приймаються на підставі Розкладу хвороб, станів та фізичних вад, що визначають ступінь придатності до військової служби (далі - Розклад хвороб) (додаток 1), пояснень щодо застосування статей Розкладу хвороб (додаток 2) та таблиць додаткових вимог до стану здоров'я (далі - ТДВ) (додаток 3).

РОЗКЛАД

хвороб, станів та фізичних вад, що визначають ступінь придатності до військової служби

Стаття 13.

Включено: усі хвороби щитоподібної залози (за виключенням новоутворень) Е00-Е07; усі типи цукрового діабету та інших порушень регуляції глюкози Е10-Е16; порушення інших ендокринних залоз Е20-Е35; недостатнє та надмірне харчування, порушення обміну речовин (усі види ожиріння, функціональна гіпербілірубінемія, ліпоматоз) та інші Е40-Е90

а) зі значними порушеннями функцій:

Непридатні до військової служби з виключенням з військового обліку

б) з помірними порушеннями функцій:

Придатні до служби у військових частинах забезпечення, ТЦК та СП, ВВНЗ, навчальних центрах, закладах (установах), медичних підрозділах, підрозділах логістики, зв’язку, оперативного забезпечення, охорони

в) з незначними порушеннями функцій; за наявності об’єктивних даних без порушень функцій:

Придатні.

Додаток 2
до Положення
про військово-лікарську експертизу
в Збройних Силах України
ПОЯСНЕННЯ
щодо застосування статей Розкладу хвороб, станів та фізичних вад, що визначають ступінь придатності до військової служби
Стаття 13.
3) до пункту «в» належать:
До цього пункту належить також функціональна гіпербілірубінемія з постійним підвищенням білірубіну більше ніж 30 ммоль/л.
ЯКЩО ДИВИТИСЯ НА НАКАЗ (НА МОЮ НЕПРОФЕСІЙНУ ТОЧКУ ЗОРУ), ВАШ ЧОЛОВІК ПРИДАТНИЙ ДО ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ. 

ЙОГО ЗАХВОРЮВАННЯ В ПЕРЕЛІКУ Є, АЛЕ СТУПІНЬ ПОРУШЕННЯ ФУНКЦІЙ ЙОГО ОРГАНІЗМУ ЗМОЖЕ ВИЗНАЧИТИ  ТІЛЬКИ ЛІКАР-ФАХІВЕЦЬ. ЮРИСТИ НЕ МАЮТЬ ПРАВА ОЦІНЮВАТИ СТУПІНЬ ЙОГО ПРИДАТНОСТІ ДО ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ. 

ЙОМУ ТРЕБА ЗВЕРНУТИСЯ ДО ЛІКАРЯ ФАХІВЦЯ,  КОТРИЙ ВИВЧИТЬ Й СТАН ТА ПРОАНАЛУЗУЄ ЙОГО ВІДПОВІДНІСТЬ ПОЯСНЕННЯМ (Додаток 2 Наказу # 402).

ЗРОБИТИ ЦЕ ОНЛАЙН НЕ ЗМОЖЕ НАВІТЬ ЛІКАР.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram