Відстрочка від призову

Доброго дня!
Хотів би отримати консультацію та рекомендований план дій щодо отримання відстрочки від призову.
Справа в тому що я на даний момент є здобувачем ступеня кандидат наук. Аспірантуру закінчив давно в 2012 році. Але саме останні два роки активно працюю над захистом. Захист вже погоджено, заява на захист дисертації подана. в серпні місяці  розпочнеться офіційна подача автореферата дисертації і інші процедури. Сам захист відбудеться в перших числах жовтня 2024 року.
Я не є співробітником наукової чи дослідницької установи, а працюю на цивільній посаді інженером. Є військовий квиток з відповідною обліковою спеціальністю та висновком щодо придатності до служби. Я не проходив військову кафедру.

Як мені отримати відстрочку або виконати якісь інші дії, щоб не потрапити по мобілізації до жовтня 2024, для того щоб встигнути на захист? Чи потрібно зараз оновити дані в Резерв+, чи до цього потрібно зібрати якісь документи з університету, що можуть дати відстрочку? Які це можуть бути документи?
Дякую!

11.07.2024 10:24 152

Консультация исполнителя

Неля Романенко
Юрист
На портале: 1 год
79 отзывов (79 +) (0 -)
Консультации: 240
Топ 3 специализации:
  • Кримінальне право
  • Військове право
  • Розлучення подружжя

Доброго дня!

Перш за все, факт здобуття ступеня кандидата наук (доктора філософії) не є підставою для відстрочки від призову на військову службу. Мають право на відстрочку здобувачі професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, які навчаються за денною або дуальною формою здобуття освіти і здобувають рівень освіти, що є вищим за раніше здобутий рівень освіти у послідовності, визначеній частиною другою статті 10 Закону України "Про освіту", а також докторанти та особи, зараховані на навчання до інтернатури (п.1 ч.3 ст. 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію").

Усі підстави для відстрочки від призову на військову службу передбачені ст. 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію".

Посилання: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3543-12#n420

Ви можете їх проаналізувати, якщо буде по якійсь підставі уточнюючі питання - можете написати мені у будь-який мессенджер 073. 171 07. 56, я надам Вам необхідні роз'яснення.

Щодо документів, які надають право на відстрочку від призову, за кожною підставою - Порядком проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період, який затверджений постановою Кабінету Міністрів Українеи від 16 травня 2024 р. № 560 визначений перелік документів, що подаються військовозобов’язаним для отримання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації відповідно до підстав, зазначених у статті 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”.

Посилання: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/560-2024-%D0%BF#n362

За відсутності належним чином оформленої відстрочки від призову на військову службу - говорити про можливість відтермінування призову по мобілізації важко. 

Не уточнення даних до 16.07.2024 є порушенням правил військового обліку, внаслідок чого Вас може бути притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 210 Кодексу України про адміністративні правопорушення та заочно (без Вашої присутності) накладено штраф від 17 до 25 тис. грн.

У разі необхідності - звертайтеся за вищевказаним контактом у будь-який мессенджер.

Буду вдячна за відгук на даному сайті! Успіхів!

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram