Закриття провадження по оплатті податкової заборгованості

Отримав провадження в дію, по ньому вже оплатив штраф, проте є пункт який голосить "Зобов’язати боржника, протягом 5 робочих днів, подати декларацію про доходи та майно та попередити боржника про відповідальність за неподання такої декларації або внесення до неї завідомо неправдивих відомостей". Як я можу подати цю декларацію перебуваючи за кордоном, щоб уникнути додаткових штрафів та блокування рахунків?
11.07.2024 14:34 145

Консультация исполнителя

Неля Романенко
Юрист
На портале: 1 год
79 отзывов (79 +) (0 -)
Консультации: 240
Топ 3 специализации:
  • Кримінальне право
  • Військове право
  • Розлучення подружжя

Доброго дня!

Дійсно, така вимога подати декларацію про доходи та майно є у постановах про відкриття виконавчого провадження.

Ви можете подати дану декларацію в електронному виді на офіційну електронну пошту відповідного відділу Державної виконавчої служби. При цьому рекомендую переконатися, що Ваш електронний лист отриманий і зареєстрований у ДВС: вказати в електронному листі прохання підтвердити отримання листа, у разі відсутності такого підтвердження - подзвонити на офіційний робочий номер відповідного відділу ДВС та уточнити чи отримали лист, якщо так - спитати вхідний реєстраційний номер.

На заповнену декларацію в електронному виді необхідно накласти кваліфікований електронний підпис. Найбільш розповсюджені варіанти як це зробити - за допомогою сервісу Дія https://diia.gov.ua/services/pidpisannya-dokumentiv або Центральний засвідчувальний орган https://czo.gov.ua/sign

Попередньо Вам треба мати електронний підпис, який можна створити в Дії або у Приват24.

Як мною вже зазначалось, вимога подати декларацію боржника є стандартною у постановах про відкриття виконавчого провадження. Між тим, випадки накладення штрафу за не подання декларації є дуже рідкими. Тим більше, враховуючи, що Ви погасили заборгованість за виконавчим листом. Рекомендую зв'язатись з виконавцем і дізнатись, чи повністю отримані кошти по провадженню, включно з витратами державного виконавця. Спитати коли буде закрите провадження, чи необхідно подавати декларацію. Після закриття провадження будь-яких штрафів до Вас бути не може, навіть юридично. 

Якщо у Вас будуть додаткові запитання - прошу напишіть мені у телеграм або будь-який інший месенджер 073. 171 07.56

Буду вдячна за відгук на даному сайті! Успіхів!

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram