Вступ в МАУП

Доброго ранку!

Хлопець 25 рлеів хоче поступати до МАУП. Вони прислали таке повідомлення:

"Вітаємо, шановний вступнику! 

У Вас є можливість поступити до Академії без ЗНО/НМТ, мотиваційний лист та реєстрація електронного кабінету МОН не потребує, вступних іспитів немає, на ДЕННУ форму навчання, на основі атестату про отримання повної загальної середньої освіти (випускники 11-ти класів) або диплому кваліфікований робітник за польсько-українською програмою.

Вступ на денну на наступні спеціальності:
1. Менеджмент;
2. Правоохоронна діяльність;
3. Інженерія програмного забезпечення; 
4. Право;
5. Психологія.

Навчання проводиться українською мовою, їхати в Польщу не потрібно. Термін навчання 4 роки.  

Отримуєте ЄВРОПЕЙСЬКИЙ диплом.    
Обов`язковою умовою вступу є наявність завіреного нотаріально перекладу внутрішнього українського паспорта у вигляді книжки (1,2 та за наявності заповнених 3,4 сторінки + сторінка з пропискою), а також документів про попередню освіту та за наявності свідоцтва про зміну прізвища польською мовою (наявність закордонного паспорта або айді карти не вимагають перекладу).

Вступна кампанія за польсько-українською програмою вже розпочалася, подача документів до 22.08., зарахування 30.08.   

Детальна інформація щодо вартості за посиланням:
https://vstupmaup.com.ua/specialnosti/#tab1 
Оплата за рік (євро+грн). 

Еврова частина 300 евро на рік у гривні за курсом ТАСКОМБАНК в день оплати, валюту купляти не потрібно. Інформацію щодо точної суми для сплати та інші довідки щодо платежів Вам дадуть в бухгалтерії +38-044-298-51-21; +38-044-496-97-62
iapmfs@iapm.edu.ua

Подача документів до приймальної комісії ОСОБИСТО, для оформлення особової справи студента та підписання контракту про навчання.

Також можете передати документи з довіреною особою (родичі, знайомі). Довірена особа (довіреність від руки, вільна форма) має прийти до Приймальної комісії (корпус 1, вул. Фрометівська, 2, м.Київ, біля М."Деміївська") - надати копії документів (включно 4 фото 3х4!), також підписати контракт.  Оригінали донести пізніше.  

Адреса приймальної комісії - м.Київ, вул. Фрометівська, 2, Корпус №1 (біля М."Деміївська"). Порядок роботи: з понеділка по четвер з 9.00 год. до 16.00 год. Обідня перерва з 13.00 год. до 13.30 год.  

За даним посиланням Ви маєте можливість ознайомитись з вимогами та необхідним переліком документів:  
https://maup.com.ua/ua/navchannya-u-maup/abiturientam2.html  
 
Можливо через 1 рік можна буде поновитися на основі НМТ на 1й або 2й курс української програми (питання на вирішенні).  


Чекаємо Вас на День відкритих дверей (тільки очно), що відбудеться 27 липня 2024 з 9.00 до 14.00 за адресою: корпус 1, вул. Фрометівська, 2, м.Київ (біля М."Деміївська"), де Ви матимете змогу отримати знижку на першу оплату за навчання в розмірі 20% та довідково-інформаційну консультацію деканів інститутів щодо обраної спеціальності.  

Суботу 27.07 Приймальна комісія працює до 14:00 (корпус 1, вул. Фрометівська, 2).  
 
Як пройшов День відкритих дверей в Академії?
https://www.facebook.com/watch/?v=544381311014792&extid=CL-UNK-UNK-UNK-AN_GK0T-GK1C&mibextid=2Rb1fB&ref=sharing"

Запитання, можно коротко відповісти

1. Наскільки законним є вступ до українського навчального закладу без ЗНО/НМТ та мотиваційного листа?
2. Які ризики пов`язані з таким способом надходження?
3. Чи є диплом, отриманий за цією програмою, офіційно визнаним в Україні?
4. Чи визнається цей диплом в інших країнах, особливо в Європі?
5. Чи надається відстрочка від призову на військову службу для студентів, які навчаються за цією програмою?
6. Які документи потрібно надати для отримання відстрочки?
7. Наскільки легко буде перевестися до іншого навчального закладу (в Україні чи за кордоном) із цим дипломом чи після року навчання?
8. Чи можливий переказ на 1-й чи 2-й курс української програми через рік навчання?
9. Чи відповідають вимоги щодо нотаріального переведення паспорта та документів про утворення норм українського законодавства?
10. Чи достатньо перекладати лише внутрішній паспорт та документи про освіту, чи потрібно щось ще?
11. Наскільки законною є оплата частини вартості навчання в євро?
13. Які важливі пункти мають бути включені до договору про навчання?
14. Які ризики існують під час підписання контракту через довірену особу?
15. Чи є ще якісь потенційні ризики або підводні камені, про які слід знати?
16. Що потрібно враховувати під час передачі документів довіреній особі?

22.07.2024 08:13 218

Консультация исполнителя

Андрей Карпенко
Адвокат Київ
На портале: 3 года
165 отзывов (164 +) (1 -)
Консультации: 879

Вітаю!

ТО ЩО ВИ НАВЕЛИ  - ТО РЕКЛАМА. 

РЕКЛАМА ПОТРІБНА ДЛЯ ЗАРОБЛЯННЯ ГРОШЕЙ.

1.

ЦЕ НЕ УКРАЇНСЬКИЙ ОСВІТНІЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД  -  ЦЕ ФІЛІЯ ПОЛЬСЬКОГО НЕДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ (УНІВЕРСИТЕТ САМ ВСТАНОВЛЮЄ ПРАВИЛА ВСТУПУ):

https://maup.com.ua/ua/pro-akademiyu/novini1/usi-novini1/yak-v-ukraini-otrimati-polskij-diplom-distancijno.html

Вища Школа Внутрішньої Безпеки в Лодзі проводить навчання на першому та другому ступенях у галузі внутрішньої безпеки та нероздільне магістерське навчання в галузі психології та права, в заочній – гібридній формі.

Вища Школа Внутрішньої Безпеки в Лодзі є недержавним вищим навчальним закладом, заснованим рішенням Міністра Національної Освіти. Вища Школа була внесена до Реєстру приватних університетів та асоціацій приватних університетів, який підпорядкований Міністерству Національної Освіти, під номером 384. Університет діє на підставі Закону від 20 липня 2018 року. Закон про вищу освіту і науку.

Навчання проводиться відповідно до сучасності та адаптованої до реалій навчальної програми, яка дозволяє вивчити основи внутрішньої безпеки, права, економіки, філософії, психології, а також набути компетенцій, необхідних у професійній роботі.

https://wsbw.pl/ukraina/o-szkole.html

2.

РИЗИКІВ ДЛЯ НАВЧАННЯ НЕМАЄ.

3 - 4.

Диплом, отриманий випускниками, не потребує процедури визнання у країнах Європейського Союзу, а в Україні визнається через підтвердження в ENIC-UKRAINE (це в рекламі).

На сайті Університету (де можна працювати):

Навчаємо практично. Наші студенти готові до праці в:

  • Державне управління та силові структури
  • Центри соціального захисту в широкому значенні (Соціальні служби MOPS, GOPS, дитячі будинки, консультаційні центри, громадські центри)
  • Податкові інспекціі, юридичні та нотаріальні контори, міські та гмінні офіси

ххххххххххх

Для набуття чинності іноземного документа про освіту на території України для подальшого працевлаштування або продовження навчання, Вам може знадобитись проходження процедури визнання Ваших документів про освіту. Тобто встановити відповідність академічних і професійних прав, а також освітніх та освітньо-кваліфікаційних рівнів іноземних документів про освіту (кваліфікацій) державним стандартам освіти України.


Процедура визнання в Україні документів про освіту, виданих навчальними закладами інших держав, передбачає:

  1. Перевірку автентичності поданих для визнання іноземних документів про освіту, тобто перевірку достовірності факту навчання та отримання освітнього документа.

    Якщо Ви надаєте легалізовані документи зі штампом «Апостиль» чи консульською легалізацією, то цього достатньо, аби підтвердити автентичність документів. Отже, вони не потребуватимуть перевірки факту їх видачі, що значно прискорить процедуру визнання. Але у Вас є вибір: Ви можете засвідчити свої документи відповідно до міжнародного права або доручити їх перевірку співробітникам Центру.

  2. Перевірку офіційного визнання закладу освіти, який видав освітній документ системою освіти країни, якій він належить. Цей етап включає перевірку наявності свідоцтва про державну акредитацію закладу освіти та ліцензії на момент видачі Вам освітнього документа.

  3. Встановлення еквівалентності кваліфікації, зазначеної в іноземному документі про освіту, вимогам до освітнього або освітньо-кваліфікаційного рівнів системи освіти України (здійснюється із залученням експертних комісій за відповідними спеціальностями).

    Порівняльний аналіз навчальних програм - це співставлення навчальних програм за змістом і обсягом, яке проводиться закладом освіти України, акредитованим за такою ж спеціальністю, що зазначено в дипломі заявника. Якщо така спеціальність в Україні відсутня, то обирається найбільш близька з існуючих.

Для країн, з якими Україною укладено міжнародні угоди, що встановлюють еквівалентність документів про освіту та вчені звання, визначення освітньо-кваліфікаційного рівня здійснюється Міністерством освіти і науки України на підставі відповідних міжнародних угод. Такі міжнародні угоди спрощують процедуру визнання, але не відміняють її.

https://naric.in.ua/about-nostrification.html

ПРЦЕДУРА ВИЗНАННЯ - ПЛАТНА.

5.

Нова редакція статті 23 ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" виглядає так : ".. Призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період не підлягають також:

1) здобувачі професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, які навчаються за денною або дуальною формою здобуття освіти і здобувають рівень освіти, що є вищим за раніше здобутий рівень освіти у послідовності, визначеній частиною другою статті 10 Закону України "Про освіту", а також докторанти та особи, зараховані на навчання до інтернатури..."

ЗАКОН УКРАЇНИ

"Про вищу освіту"

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1556-18#top

Стаття 49. Форми здобуття освіти в закладах вищої освіти

1. Особа має право здобувати вищу освіту в різних формах або поєднувати їх.

Основними формами здобуття вищої освіти є:

інституційна (очна (денна, вечірня), заочна, дистанційна, мережева);

дуальна.

2. Очна (денна, вечірня) форма здобуття вищої освіти - це спосіб організації навчання здобувачів вищої освіти, що передбачає проведення навчальних занять та практичної підготовки не менше 30 тижнів упродовж навчального року.

3. Заочна форма здобуття вищої освіти - це спосіб організації навчання здобувачів вищої освіти шляхом поєднання навчальних занять і контрольних заходів під час короткочасних сесій та самостійного оволодіння освітньою програмою в період між ними. Тривалість періоду між навчальними заняттями та контрольними заходами не може бути меншою, ніж один місяць.

4. Дистанційна форма здобуття освіти - це індивідуалізований процес здобуття освіти, що відбувається в основному за опосередкованої взаємодії віддалених один від одного учасників освітнього процесу в спеціалізованому середовищі, що функціонує на основі сучасних психолого-педагогічних та інформаційно-комунікаційних технологій.

5. Мережева форма здобуття вищої освіти - це спосіб організації навчання здобувачів вищої освіти, завдяки якому оволодіння освітньою програмою відбувається за участю закладу вищої освіти та інших суб’єктів освітньої діяльності, що взаємодіють між собою на договірних засадах.

6. Дуальна форма здобуття вищої освіти - це спосіб здобуття освіти здобувачами денної форми, що передбачає навчання на робочому місці на підприємствах, в установах та організаціях для набуття певної кваліфікації обсягом від 25 відсотків до 60 відсотків загального обсягу освітньої програми на основі договору. Навчання на робочому місці передбачає виконання посадових обов’язків відповідно до трудового договору.

Дуальна освіта здійснюється на підставі договору між закладом вищої освіти та роботодавцем (підприємством, установою, організацією тощо), що передбачає:

порядок працевлаштування здобувача вищої освіти та оплати його праці;

обсяг та очікувані результати навчання здобувача вищої освіти на робочому місці;

зобов’язання закладу вищої освіти та роботодавця в частині виконання здобувачем вищої освіти індивідуального навчального плану на робочому місці;

порядок оцінювання результатів навчання, здобутих на робочому місці.

7. Стандарти вищої освіти та заклади вищої освіти можуть обмежувати перелік допустимих форм здобуття вищої освіти для окремих спеціальностей та освітніх програм.

8. Положення про основні форми здобуття вищої освіти затверджуються центральним органом виконавчої влади у сфері освіти і науки.

Заклад вищої освіти може використовувати інші форми здобуття вищої освіти і поєднувати форми здобуття вищої освіти відповідно до положення про організацію освітнього процесу в закладі вищої освіти, а також встановлювати вимоги до поєднання форм здобуття вищої освіти.

ЯК БАЧИМО, ДИСТАНЦІЙНА ОСВІТА, ЦЕ ОКРЕМА ФОРМА НАВЧАННЯ.

ТАКА ФОРМА НЕ ВКАЗАНА В СТАТТІ 23 ЗАКОНУ УКРАЇНИ О МОБІЛІЗАЦІЇ - ТОМУ ВИ НЕ МАЄТЕ ПРАВА НА ВІДСТРОЧКУ ВІД МОБІЛІЗАЦІЇ НА ПІДСТАВІ НАВЧАННЯ В ІНОЗЕМНОГО УНІВЕРСИТЕТІ НА ДИСТАНЦІЙНІЙ ФОРМІ ЗДОБУТТЯ ОСВІТИ.

6.

ДЛЯ ОТРИМАННЯ ВІДСТРОЧКИ ВІД МОБІЛІЗАЦІЇ ВАМ БУДЕ ТРЕБА НАДАТИ ДО ТЦКСП  ДОВІДКУ ЄДЕБО.

Закон України

"Про освіту "

Стаття 74. Єдина державна електронна база з питань освіти

5. Держателем Електронної бази та публічних електронних реєстрів у сфері освіти (далі - держатель Електронної бази) є центральний орган виконавчої влади у сфері освіти і науки, що здійснює організаційні заходи, пов’язані із забезпеченням функціонування Електронної бази та її складових.

Власником Електронної бази є держава в особі центрального органу виконавчої влади у сфері освіти і науки.

Адміністратором Електронної бази та публічних електронних реєстрів у сфері освіти (далі - адміністратор Електронної бази) є визначена Кабінетом Міністрів України юридична особа, що належить до сфери управління центрального органу виконавчої влади у сфері освіти і науки.

ххх

У системі освіти діє Єдина державна електронна база з питань освіти (далі – ЄДЕБО) - автоматизована система, функціями якої є збір, верифікація, оброблення, зберігання та захист інформації про систему освіти.

Власником ЄДЕБО та виключних майнових прав на її програмне забезпечення є держава. Розпорядником ЄДЕБО є Міністерство освіти і науки України,а технічним адміністратором - державне підприємство «Інфоресурс», що належить до сфери управління Міністерства освіти і науки України..

Обробка і захист інформації здійснюються в ЄДЕБО відповідно до вимог законодавства у сфері захисту інформації, що перебуває у власності держави.

Головним призначенням ЄДЕБО є забезпечення фізичних та юридичних осіб інформацією в галузі освіти.

Лист МОН № 1/9758 від 03.06.24 року "Про особливості формування в ЄДЕБО довідки про здобувача освіти" :

https://ru.osvita.ua/legislation/other/92239/

Цим Листом визначено алгоритм формування Довідки.

7. 

В УКРАЇНІ ВИ НЕ ЗМОЖЕТЕ ПЕРЕВЕСТИСЯ ДО ІНШОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ. 

ІНФОРМАЦІЄЮ ПРО ПОРЯДОК  ПЕРЕВЕДЕННЯ  ЗА КОРДОНОМ РЕГУЛЮЄТЬСЯ ЗАКОНОДАВСТВОМ ІНОЗЕМНИХ ДЕРЖАВ. 

8.

НІ, НЕМОЖЛИВО. 

9 - 10.

ЦЕ ВИМОГИ ПОЛЬСЬКОГО УНІВЕРСИТЕТУ ДО ЯКОГО ВИ ВСТУПАЄТЕ.

11.

СПЛАТА В ГРИВНІ, АЛЕ В ЕКВІВАЛЕНТІ ЄВРО, ВІДПОВІДАЄ ЗАКОНОДАВСТВУ УКРАЇНИ.  

"Важливо! До вказаної вартості навчання додається оплата в розмірі 300 - 500 євро на рік за навчання в польському закладі вищої освіти: Вищій Школі Внутрішньої Безпеки (м. Лодзь). Кошти перераховуються в національній валюті України за курсом НБУ на дату оплати. "

12 -16.

ВИ МОЖЕТЕ УКЛАСТИ ДОГОВІР ЧЕРЕЗ ПРЕДСТАВНИКА.

До договору про навчання у закладі вищої освіти застосовуються положення щодо договору про надання послуг, викладених в главі 63 Цивільного кодексу України.
Договір про надання послуг - це домовленість двох сторін, за якою одна сторона (виконавець) зобов'язується за завданням другої сторони (замовника) надати послугу, яка споживається в процесі вчинення певної дії або здійснення певної діяльності, а замовник зобов'язується оплатити виконавцеві зазначену послугу, якщо інше не встановлено договором (частина перша статті 901 Цивільного кодексу України).

За змістом статті 902 Цивільного кодексу України виконання договору про надання послуг, зазначено, що виконавець повинен надати послугу особисто. Втім у випадках, встановлених договором, виконавець має право покласти виконання договору про надання послуг на іншу особу, залишаючись відповідальним в повному обсязі перед замовником за порушення договору.

Договір є обов’язковим для виконання сторонами (стаття 629 Цивільного кодексу України).

Виконавець (заклад вищої освіти) бере на себе зобов’язання за рахунок коштів замовника (здобувача освіти) здійснити надання одержувачу освітньої послуги.

В договорі про навчання у закладі вищої освіти зазначається така інформація:

  1. тип навчання (підготовка, перепідготовка, підвищення кваліфікації тощо);
  2. форма навчання (денна, вечірня, заочна, дистанційна);
  3. освітньо-кваліфікаційний рівень, присвоєння якого буде результатом навчання (бакалавр, спеціаліст чи магістр);
  4. назву спеціальності, за якою проводитимуть навчання;
  5. місце та строк навчання.
Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram