Вірогідність зняття з обліку по результатам ВЛК?

Вітаю.
Маю підтвердженні документально декілька діагнозів, а саме:
- Хондромаляція 3ст пателярної вирізки стегнової кістки, гонартроз 2ст лівого колінного суглоба, артофіброз, розрив ПХЗ лівого колінного суглоба
- Вроджена аномалія розвитку сечовивідної системи: гіпоплазія лівої нирки, хронічна хвороба нирок 1ст, вторинна гіперурикемія, вікарна гіпертрофія правої нирки

Чи об`єктивно можна розраховувати з цими підтверженими діагнозами на виключення по результатам ВЛК?
А також чи є діагноз: враджена аномалія розвитку сечовивідної системи: гіпоплазія лівої нирки приводом для отримання інвалідності 3 групи?
29.07.2024 14:17 194

Консультация исполнителя

Юрій і Ольга Лещук
Юрист Київ
На портале: 6 месяцев
18 отзывов (18 +) (0 -)
Консультации: 67

Доброго дня!

Діагноз:

Хондромаляція 3ст пателярної вирізки стегнової кістки, гонартроз 2ст лівого колінного суглоба, артофіброз, розрив ПХЗ лівого колінного суглоба

Оцінка діагнозу:

Хондромаляція 3 ступеня пателярної вирізки стегнової кістки:

Пункт "в": Деформуючий артроз в одному з великих суглобів I стадії (підозра на майбутній розвиток артрозу). Проте, якщо захворювання має виражений больовий синдром і помітне обмеження рухів, може відноситися до пункту "б".

Гонартроз 2 ступеня лівого колінного суглоба:

Пункт "б": Деформуючий артроз в одному з великих суглобів II стадії (ширина суглобової щілини на рентгенограмі - 2-4 мм) з больовим синдромом.

Оскільки гонартроз 2 ступеня включає значні дегенеративні зміни, але ще не настільки важкі, як 3 або 4 ступені, він відноситься до пункту "б", який передбачає помірне обмеження функцій суглоба та больовий синдром.

Артофіброз:

Пункт "а" або "б": Залежно від ступеня обмеження рухів та наявності контрактур. Стійкі контрактури з помірним обмеженням обсягу рухів відповідають пункту "б". При значному обмеженні обсягу рухів - пункт "а".

Розрив ПХЗ (передньої хрестоподібної зв'язки) лівого колінного суглоба:

Пункт "б" або "в": Нестабільність і рецидивний синовіїт великих суглобів при помірних фізичних навантаженнях відноситься до пункту "в". Якщо нестабільність суглоба виражена, з супутніми проблемами та частими вивихами, може відноситися до пункту "б".

Діагноз:

Вроджена аномалія розвитку сечовивідної системи: гіпоплазія лівої нирки, хронічна хвороба нирок 1ст, вторинна гіперурикемія, вікарна гіпертрофія правої нирки

Оцінка діагнозу:

Вроджена аномалія розвитку сечовивідної системи: гіпоплазія лівої нирки:

Гіпоплазія нирки сама по собі не є підставою для звільнення від військової служби, якщо інша нирка (в даному випадку права) нормально функціонує. Однак це враховується при визначенні придатності разом з іншими хворобами.

Хронічна хвороба нирок 1 ступеня (ХХН 1ст):

Вказує на початковий етап захворювання нирок з мінімальними змінами функції нирок, що зазвичай відноситься до пункту "в" (легкі форми хронічних хвороб нирок).

Вторинна гіперурикемія:

Це підвищений рівень сечової кислоти, який може впливати на нирки, але сам по собі не є критерієм для звільнення від військової служби, якщо не супроводжується значними порушеннями функції нирок.

Вікарна гіпертрофія правої нирки:

Це компенсаторне збільшення правої нирки внаслідок гіпоплазії лівої нирки. Якщо права нирка функціонує нормально, це не є підставою для звільнення від військової служби.

Питання: Чи об`єктивно можна розраховувати з цими підтверженими діагнозами на виключення по результатам ВЛК?

Так, об`єктивно можна розраховувати на виключення з військового обліку при наявності ускладнень. При проходженні ВЛК вас направлять на обстеження та по результатам обстеження ВЛК прийме остаточне рішення.

Питання: А також чи є діагноз: враджена аномалія розвитку сечовивідної системи: гіпоплазія лівої нирки приводом для отримання інвалідності 3 групи?

Гіпоплазія може бути приводом для отримання інвалідності 3 групи за умов значних порушень функцій.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram