Встановлення ступеня придатності по заключенням лікарів

Проходжу зараз ВЛК, по наявним заключенням лікарів і МРТ дослідженням потрібно встановити ступінь моєї придатності, так як є тривога, що я можу бути частково не придатний, а заключення комісії вкаже на повну придатність. Наявні документи надішлю на пошту.
11.08.2024 08:15 180

Консультация исполнителя

Дмитро Дончак
Адвокат Київ
На портале: 5 лет
802 отзывы (801 +) (1 -)
Консультации: 2044
Топ 3 специализации:
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право
  • Кредити банків

Добрий день.

ВЛК встановлює ступінь придатності до військової служби на підставі порівняння існуючих у вас захворювань з тими захворюваннями, які наявні в Розкладі хвороб Наказу МОУ № 402.

Зараз практично всі статті Розкладу хвороб розподілені на такі пункти:

а -- Непридатні до військової служби з виключенням з військового обліку;

б -- Придатні до служби у військових частинах забезпечення, ТЦК та СП, ВВНЗ, навчальних центрах, закладах (установах), медичних підрозділах, підрозділах логістики, зв’язку, оперативного забезпечення, охорони;

в -- придатні до служби.

Тепер по черзі по вашим діагнозам:

1. Висновок від 05.08.2024: остеохондроз шийного відділу хребта, кіфоз, грижі Шморкля, виражений больовий синдром - це все стаття 64-в, придатний до служби.

Артроз - стаття 61 Розкладу хвороб. Але щоб чітко зрозуміти, який саме пункт статті 61 вам встановлять, необхідно знати стадію артрозу. Так, при III-IV стадії встановлюють статтю 61-а, неприадтний до служби з виключенням з військового обліку. При II стадії встановлюють статтю 61-б, що означатиме придатний до служби у військових частинах забезпечення, ТЦК та СП, ВВНЗ, навчальних центрах, закладах (установах), медичних підрозділах, підрозділах логістики, зв’язку, оперативного забезпечення, охорони.

І нарешті при І стадії встановлюють статтю 61-в, придатьний до служби. У вас стадія не зазначена. Або це помилка, або це означає найлегшу, І стадію, і відповідно статтю 61-в, придатний. Рекомендую уточнити це питання у лікаря.

2. протокол обстеження відео-ЕЕГ: нічого цікавого. Окрім того, там чітко зазначено: висновок не є діагнозом, необхідно звернутися до направляючого лікаря.

3. Висновок від 05.08.2024, остеохондроз, спондильоз - стаття 64-в, придатний.

4. Висновок від 02.08.2024 - дуже розмито написано: "... можуть бути обумовлені ... " - тобто чіткий діагноз не сформовано. Для ВЛК це фактично нуль. Бо можуть бути, але ж можуть і НЕ бути. І зрозуміло, що ВЛК буде вважати, що проблеми немає.

5. УЗД судин: помірні ознаки венозної дисциркуляції. Не можна виключити непрямі ознаки нестабільності шийних хребців. Тут також: все на стадії  здогадок лікаря, діагноз нечіткий. Саме для цього лікар написав внизу, що для уточнення потрібно зробити КТ шийного відділу хребта. Без цих уточнень такий висновок буде проігноровано лікарями ВЛК.

6. МР ознаки дегенеративних змін поперекового відділу хреба - це стаття 64-в, придатний до служби.

7. висновок від 01.08.2024 р.: екструзії, протрузії, лордоз - це також стаття 64-в, придатний до служби.

8. бурсит, синовіїт, реактивний набряк - тут більше до статті 61-б, придатний до служби у військових частинах забезпечення, ТЦК та СП, ВВНЗ, навчальних центрах, закладах (установах), медичних підрозділах, підрозділах логістики, зв’язку, оперативного забезпечення, охорони.

9. остеоартроз І ст. з мінімальним синовітом, ексудативний синовіїт, ентезопатія - це стаття 61, але чітко визначити пункт цієї статті неможливо: в вашому діагнозі немає тих чинників, які є в Поясненні до застосування статті 61. Натомість є інші проблеми, повний перелік, але іц проблеми не зазначені в Поясненні до застосування статті 61.

Наприклад, для встановлення пункту по статті 61 за діагнозом ентезопатія, необхідно встановити ступінь порушення функцій:

зі значними та помірними порушеннями функцій - пункт "а", Непридатні до військової служби з виключенням з військового обліку;

з помірними порушеннями функцій - пункт "б", Придатні до служби у військових частинах забезпечення, ТЦК та СП, ВВНЗ, навчальних центрах, закладах (установах), медичних підрозділах, підрозділах логістики, зв’язку, оперативного забезпечення, охорони.

з незначними порушеннями функцій, або без порушень функцій - пункт "в", придатні до служби.

Тому тут рекомендація може бути лише одна: роздруковуєте ту частину Пояснень, яка стосується статті 61, йдете до свого лікаря. Показуєте роздруківку, показуєте свої висновки, і просите дати відповідь - чи можна застосувати хоч якусь частину статті 61 до ваших проблем.

Якщо залишились питання, або щось незрозуміло - пишіть мені на мою пошту ddmitr@ukr.net

З повагою, Дмитро Дончак.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram