ВЛК

Доброго дня. Діючий військовослужбовець. Маю заключення ортопеда - травматолога: "гонартроз 1 стадії в фазі загострення. Патело-феморальний больовий синдром. Синдром медіопателярної складки. Хондромоляція надколінника 4 ст. Ентезопатія та лігаментопатія передньої хрестоподібної зв`язки. Тендінопатія квадріцепса. П/о станлатерального утримувача надколінника". Чи можливо в данному випадку отримання "обмежено придатного" при проходженні ВЛК?
09.09.2024 17:42 95

Консультация исполнителя

Неля Романенко
Юрист
На портале: 1 год
79 отзывов (79 +) (0 -)
Консультации: 240
Топ 3 специализации:
  • Кримінальне право
  • Військове право
  • Розлучення подружжя

Доброго дня!

Під зазначене Вами заключення підпадає стаття 61 Розладу хвороб Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України.

На визначення ступеню придатності до військової служби впливає ступінь порушення функцій організму, які Ви маєте внаслідок хвороби, а саме:

а) зі значними та помірними порушеннями функцій

Непридатні до військової служби з виключенням з військового обліку

б) з помірними порушеннями функцій

Придатні до служби у військових частинах забезпечення, ТЦК та СП, ВВНЗ, навчальних центрах, закладах (установах), медичних підрозділах, підрозділах логістики, зв’язку, оперативного забезпечення, охорони

в) з незначними порушеннями функцій; за наявності об’єктивних даних без порушень функцій

Придатні

Ступінь впливу (порушення) функцій організму внаслідок хвороби визначається на ВЛК. 

Постанова ВЛК про придатність до військової служби в разі захворювань кісток та суглобів приймається після стаціонарного обстеження та лікування. При цьому слід враховувати схильність захворювання до рецидивів або прогресування, стійкість ремісії та особливості військової служби. При незадовільних результатах лікування або відмові від нього постанова про придатність до військової служби приймається за пунктами «а», «б» чи «в» залежно від ступеня порушень функцій на період медичного огляду.

До пункту «б» ст. 61 Розладу хвороб (тобто, згідно таблиці - "придатні до тилу") належать деформуючий артроз в одному з великих суглобів II стадії (ширина суглобової щілини на рентгенограмі - 2-4 мм) з больовим синдромом.

Також до пункту «б» належать:

  • остеомієліт (у тому числі і первинно хронічний) з щорічними загостреннями;
  • стійкі контрактури одного з великих суглобів з помірним обмеженням обсягу рухів;
  • звичні (3 та більше разів на рік) вивихи великих суглобів, які виникають при незначних фізичних навантаженнях, з вираженою нестійкістю (розхитаністю) або рецидивним синовіїтом суглоба та супроводжуються помірною гіпотрофією м’язів кінцівки.

У Вас гонартроз І стадії, що Розладом хворобю відноситься до придатних. Інші хвороби є похідними та взаємопов'язаними з основною - гонартрозом.

У Вашому випадку є сенс лікуватись (наявна стадія загострення) та спостерігати за хворобою, можливо пройти додаткові медичні обстеження для більш поглибленого аналізу дійсного стану здоров'я. 

Якщо у Вас будуть додаткові запитання - напишіть мені у будь-який мессенджер 0731710756.

Буду вдячна за відгук на даному сайті! Успіхів!

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram