Самодостатність інформації Резерв+ як ВОД

Вітаю! Підкажіть, будь ласка:

Не так давно мені виповнилося 26. Раніше у мене було приписне, та з появою Резерв+ я оновив дані, де тепер є "військово-обліковий документ" у PDF.
Інтернет неоднозначний з питання того, чи потрібно мені йти отримувати військовий квиток.

Тож питання: інформація з резерв+ самодостатня у якості ВОД, чи потрібно також отримати військовий квиток?
16.09.2024 09:33 166

Консультация исполнителя

Неля Романенко
Юрист
На портале: 1 год
79 отзывов (79 +) (0 -)
Консультации: 240
Топ 3 специализации:
  • Кримінальне право
  • Військове право
  • Розлучення подружжя

Доброго дня!

Функціонал Резерв+ або Дії дозволяє сформувати повноцінний військово-обліковий документ у форматі .PDF, який можна пред'являти як у роздрукованому (паперовому) форматі, так і в електронному. 

Згідно пункту 9 Порядку оформлення (створення) та видачі військово-облікового документа для призовників, військовозобов’язаних та резервістів і форми такого документа, який затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 16 травня 2024 р. № 559, військово-обліковий документ в електронній формі (у тому числі роздрукований) та військово-обліковий документ у паперовій формі мають однакову юридичну силу.

Військово-обліковим документом призовників, військовозобов’язаних та резервістів, а також громадян, виключених з військового обліку відповідно до пунктів 3 та 4 частини шостої статті 37 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”, в електронній формі (далі - військово-обліковий документ в електронній формі) є відображення в електронній формі відомостей про громадянина України, що містяться в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів, а також відомостей щодо звернення або повідомлення про вчинення адміністративного або кримінального правопорушення до Національної поліції (пункт 5 вказаного Порядку).

Отже, військовий квиток в електронній формі має таку ж саму юридичну силу, як і в паперовій, й такого документу буде достатньо (+ паспорт громадянина України) при перевірці військово-облікових документів уповноваженими особами.

Якщо будуть додаткові запитання - напишіть у будь-який мессенджер 0731710756

Буду вдячна за відгук на сайті! Успіхів!

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram