Надання відстрочки від мобілізації на підставі навчання.

Добрий день! Мені 50 років. Я оновив дані через РЕЗЕРВ + та  вступив на навчання в Київський фаховий коледж прикладних наук (заклад фахової передвищої освіти), на денне відділення, на фахового молодшого бакалавра, факультет Менеджмент (період навчання з 01.09.2024р. по 31.01.2027р.), на підставі диплома кваліфікованого робітника.

 

Перед цим я навчався у Київському професійному коледжі залізничного транспорту імені В. С. Кудряшова (з 20.10.2022 по 25.02.2024). На підставі заяви від 25.10.2022р., Дарницьким ТЦК м. Києва, мені було надано відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації до24.11.2023р. У ТЦК мав з’явитися у листопаді 2023. Але до цього часу я не з’являвся більше  у ТЦК. З 10.04.2019р. і по теперішній день, я офіційно працюю в ТОВ «Епіцентр К» на посаді продавця.

 

Питання: який порядок моїх дій у подаванні заяви про надання мені відстрочки від мобілізації на період навчання і чи є неявка до ТЦК в період з 24.11.2023р. підставою до накладання на мене штрафу?

20.09.2024 17:18 26

Консультация исполнителя

Дмитро Дончак
Адвокат Київ
На портале: 4 года
799 отзывов (798 +) (1 -)
Консультации: 2038
Топ 3 специализации:
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право
  • Кредити банків

Добрий день.

1. Щодо надання відстрочки:

Дя отримання відстрочки вам необхідно особисто подати до ТЦК заяву про надання відстрочки, шаблон якої розміщено в додатку № 4 постанови КМУ № 560, та прикріпити до заяви всі необхідні документи, перелік яких зазначений в додатку № 5 постанови КМУ № 560.

Заяву готуєте в двох екземплярах. Один екземпляр (той що з додатками) здаєте в ТЦК, а на другому екземплярі вам ставлять відмітку про реєстрацію заяви. Комісія ТЦК розглядає вашу заяву, і на протязі 7-ми днів виносить ріщення - або про надання відстрочки або про відмову у наданні відстрочки. Про прийняте рішення вас повідомлять або по телефону, або шляхом отримання повідомлення на електронну пошту.

Зразок заяви з додатками - це все є в постанові КМУ № 560, але якщо необхідно, то маякнете мені на мою ел.пошту, і я скину вам ці документи. На жаль, тут на сайті немає можливості прикріпити заяву до консультації. Там основний документ - довідка з ЄДЕБО (Єдина державна електронна база з питань освіти), яку видають у вашому коледжі. В цій довідці повинно бути підтверджено, що Ви здобуваєте рівень освіти, що є вищим за раніше здобутий рівень освіти, у послідовності, визначеній частиною 2 статті 10 Закону України "Про освіту".

2. Щодо покарання за неявку в ТЦК:

з 24.11.2023 року у вас формально закінчилася відстрочка. З точки зору ТЦК, Ви були зобов'язані прийти до них і поновити відстрочку, так як продовжували навчання. Теоретично, за таке порушення вас можуть оштрафувати на 17 тис. грн. Якщо не дізнаються про ваше навчання після 24.11.2023 року, то ніякого покарання не буде, тому що закінчення відстрочки не зобов'язує людину одразу йти до військкомату.

За всіма питаннями пишіть мені на пошту ddmitr@ukr.net

і лише тоді я зможу скинути вам заяву, бо за правилами цього сервісу я не бачу ані вашого імені, ані ваших контактів.

З повагою, Дмитро Дончак.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram