Питання по влк

Добрий день,
Служу у ЗСУ два с половиною роки,
Турбує біль у спині, та у нозі
Зробив МРТ.
Як ви вважаєте можливо мені с таким результатом отримати обмежено придатність?
Документи додаю.
26.09.2024 13:03 84

Консультация исполнителя

Дмитро Дончак
Адвокат Київ
На портале: 5 лет
802 отзывы (801 +) (1 -)
Консультации: 2045
Топ 3 специализации:
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право
  • Кредити банків

Добрий день.

Оглянув ваші документи і надаю відповідь:

Вам запропоновано хірургічне лікування, та запланована госпіталізація на 10 жовтня. Тому розглянемо два випадки: 1) погоджуєтесь на операцію; 2) відмовляєтесь від операції.

1. Якщо погоджуєтесь на операцію, то зараз завчасно робити якісь висновки. Після операції Ви повторно пройдете ВЛК, на якій з урахуванням проведеної опреації та її успішності, буде встановлено ваш ступінь придатності до військової служби. Також багато чого буде залежати від післяопераційної виписки з лікарні - як пройшла операція, які її наслідки, чи були ускладнення тощо. В совою чергу, яким би не був результат проведеної операції, на ВЛК вам запишуть статтю 65 Розкладу хвороб: стани після перенесених гострих, загострення хронічних хвороб кістково-м’язової системи і сполучної тканини, хірургічного лікування. За цією статтею висновок ВЛК: Тимчасово непридатні. Потребують лікування, відпустки, звільнення від виконання службових обов’язків. Тобто в в залежності від результатів операції, вас або визнають таким що потребує додаткового лікування, або нададуть післяопераційну відпустку, або на певний час просто звільнять від виконання службових обов'язків.

2. В разі відмови від опреації ВЛК буде встановлювати ступінь придатності до військової служби з огляду на ваш теперішній стан.

В такому разі що маємо по вашим основним проблемам:

Дископатія - це дегенерація одного або кількох кілець або міжхребцевих дисків (в вашому випадку - двох), розташованих між хребцями в хребетному стовпі. Основним симптомом дископатії є інтенсивний біль в області спини. Саме такий діагноз вам і поставили: дископатія з больовим синдромом. Це стаття 64 Рокладу хвороб, і за всіма ознаками, це буде 64-в, тобто придатний до служби.

Остеохондроз - стаття 64-в, придатний до служби. Щоб отримати за цією статтею обмежену придатність, необхідно щоб був встановлений діагноз міжхребцевого остеохондрозу з множинними масивними клювоподібними розростаннями в ділянці міжхребцевих сполучень та полірадикулярним синдромом без стійкого клінічного ефекту після повторних (два та більше разів на рік) стаціонарних лікувань. У вас тільки передбачається перше стаціонарне лікування, тому про встановлення статті 64-б і мови немає. Хіба що після проведеного лікування ваш стан не покращиться, і на протязі року вас буде повторно направлено в госпіталь, і знову лікування не призведе до покращень - от тільки тоді ВЛК амє записати статтю 64-б, що означатиме Придатні до служби у військових частинах забезпечення, ТЦК та СП, ВВНЗ, навчальних центрах, закладах (установах), медичних підрозділах, підрозділах логістики, зв’язку, оперативного забезпечення, охорони (так звана обмежена придатність).

Артроз - стаття 61-в, придатний до служби. Щоб отримати статтю 61-б (так звана обмежена придатність), необхідно щоб був діагноз артроз в одному з великих суглобів II стадії (ширина суглобової щілини на рентгенограмі - 2-4 мм) з больовим синдромом. Больовий синдром у вас є, а от артрозу ІІ стадії немає. 

Висновок: якщо відмовляєтесь від лікування, то ВЛК визнають вас повністю придатним до служби. Тому не відмовляйтеся, проходьте курс лікування, як мінімум буде звільнення від виконання службових обов'язків, і слідкуйте за самопочуттям - в разі відсутності покращень нехай вас через деякий час знову направляють на стаціонарне лікування, лише тоді буде шанс отримати обмежену придатність.

Якщо щось незрозуміло - пишіть на пошту.

З повагою, Дмитро Дончак.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram