Оновлення військово-облікових даних при досягненні 25 років

Доброго дня
Зараз мені 24 роки, проживаю у Львові
18 жовтня мені виповнюється 25 років
Влітку оновив військово-облікові дані у себе вдома у Волинській області
Планую їхати оновлювати дані при досягенні 25 років і також подавати на відстрочку, так як навчаюсь на денній аспірантурі (вступив 2023 року) і маю всі документи для цього

Чи можуть бути у мене проблеми, якщо я оновлюватиму дані через 2-3 дні після свого дня народження, враховуючи, що по дорозі додому проїжатиму блокпости, де можуть запитати за актуальні військово-облікові документи?
07.10.2024 12:18 58

Консультация исполнителя

Андрій Топчій
Юрист
На портале: 1 год
62 отзывы (59 +) (3 -)
Консультации: 290
Топ 3 специализации:
  • Сімейне право
  • Спадкове право
  • Військове право

Добрий день! Відповідно до п. 2 Перехідних Положень Закону України " "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку" від 11.04.2024 р.,громадяни України, які перебувають на військовому обліку, зобов’язані протягом 60 днів з дня набрання чинності цим Законом уточнити адресу проживання, номери засобів зв’язку, адреси електронної пошти (за наявності електронної пошти) та інші персональні дані.

Вказаний обов'язок Ви вже виконали. Відповідно, у Вас нема обов'язку окремо оновлювати документи по досягненню 25-річного віку. Разом з тим, Вам необхідно оформити право на відстрочку. Враховуючи, що з 25 років Ви перестанете бути призовником та станете військовозобов'язаним і ще не матимете оформленої відстрочки від мобілізації, я би рекомендував почати оформлювати документи у той же день, щоб на блокпостах не було жодних ексцесів.

У багатьох ТЦК існує також позитивна практика оформлення відстрочки поштою, тому можете подати документи на відстрочку поштою. Направляєте до ТЦК та СП рекомендований лист з описом вкладення, в якому направляєте заяву про надання відстрочки та відповідні супровідні документи (довідку про освіту з бази ЄДБО). З великою ймовірністю, відстрочку у такому випадку вдасться оформити дистанційно з занесенням інформації до Резерв+. Якщо ж ні -то доведеться їхати у ТЦК особисто.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram