Чи можна перенести звичайний робочий день на вихідний в ОСББ?

У квітні 2020 року працівникові за основним місцем роботи було виплачено аванс менший від фактично відпрацьованого часу. робочих днів 21, робочих днів з 1-го по 15-те -11. Ставка в працівника 6000грн. аванс нарахований 3000грн, а треба було 6000/21*11= 3142,86грн. Тепер стоїть задача "пеертянути" робочі дні з першої половини мсяця на другу, щоб не було порушення. Чи можна наказом перенести один із звичайних робочих днів на суботу? Наприклад оголосити 14 квітня вихідним а 25 робочим? Які потрібно оформити документи? заяву від працівника чи просто наказ? В організаціі -це ОСББ, працює один працівник.

Чи може в трудовому розпорядку прописати, що стандарто працівник працює з понеділка по п"ятницю , але  може працювати і з вівторка по суботу, самостійно обирати графік роботи, виконуючи норму часу за місяць?щоб не створювати додаткових наказів? Адже випадки неправильної виплати авансу були і в 2019 р. і зараз потрібно відкоригувати робочий час декількох місяців. Дякую.

21.05.2020 13:24 3197

Консультация исполнителя

Марина Бекало
Адвокат Одеса
На портале: 5 лет
728 отзывов (727 +) (1 -)
Консультации: 1907
Топ 3 специализации:
  • Податкове право
  • Зовніншньоекономічна діяльність
  • Військове право

Не ускладнюйте собі питання, не змінюйте трудовий розпорядок, графік роботи працівника.

У Вашому випадку все дуже просто,  можливо надати (наприклад)  відгул працівникові 14 квітня як компенсацію за вихід на роботу 20 квітня (тобто коли був офіційний вихідний день в країні у зв`язку з Великоднем).  Або інший вихідний, як вважаєте за необхідним.

Відповідно до Ст.  72 КЗпП Компенсація за роботу у вихідний день

Робота у вихідний день може компенсуватися, за згодою сторін, наданням іншого дня відпочинку або у грошовій формі у подвійному розмірі.

Оплата за роботу у вихідний день обчислюється за правилами статті 107 цього Кодексу.

Згідно до ст.107 КЗпП7 , на бажання працівника, який працював у святковий і неробочий день, йому може бути наданий інший день відпочинку.

Оформити вихід у вихідний день треба наказом організації.

Примірник наказу:

НАКАЗ № ___

«__» ___________ 2020р.                                                                                                                                        м. ___________

ро роботу у вихідний день"

«20» квітня 2020 року»

У зв`язку з виробничою необхідністю  

НАКАЗУЮ:

1. Встановити 20.04.2020р. робочим днем для працівника ____________-

2. Компенсацію за роботу у вихідний день 20.04.2020р.провести відповідно до ст. 72 та ст. 107 КЗпП України у вигляді надання вихідного дня для відпочинку 14.04.2020р.

4. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

Керівник«________________»

Також необхідно скласти заяву працівника про надання вихідного дня як компенсацію за вихід на роботу у вихідний день: "Прошу надати мені компенсацію за роботу у вихідний день_________ у вигляді надання вихідного дня для відпочинку_______"

Якщо у Вас є додаткові запитання або уточнення, задавайте в комментарях до консультації, я обовязково надам відповідь.

З повагою,

Адвокат Бекало М.І.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram