За наданими Вам ухвалою суду, та копією позовної заяви прошу підготувати відзив на позовну заяву про стягнення заборгованості

За наданими Вам ухвалою суду, та копією позовної заяви прошу підготувати відзив на позовну заяву про стягнення заборгованості, а також проконсультувати яким чином відправити відзив на позов суду, та позивачу, при теперішньому локдауні

08.04.2021 18:23 2228

Консультация исполнителя

Микола Лях
Юрист
На портале: 5 лет
125 отзывов (122 +) (3 -)
Консультации: 287

Доброго дня!


  Шановний замовник щодо Ваших питань повідомляю наступне


  1. Ухвала суду.


   Суд надіслав Вам Ухвалу, за якою Ви повинні у 15 денний строк з дня її одержання надати суду відзив на позов про стягнення боргу фізичній особі.


  Ухвала суду надіслана Вам 30 .03.2021 року отже відзив на позов Ви можете   надати суду у строк до 14 квітня 2021 року.


  Про що також йдеться в Ухвалі? Там написано, що розгляд справи відбудеться за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами .       


   Це значить, що викликати до суду не будуть, ні позивача, ні відповідача, але пропонується відповідачу надати відзив на позов із запереченнями, які можуть бути.


    Відзив писати і подавати до суду не обов’язково, але судячи з розписки (додаток до позову), яку Ви видали позивачу, треба писати, і у разі його написання, відзив треба також надати і позивачу.   



  1. Щодо відзиву на позовну заяву.


Так я допоможу з відзивом, але одного дня замало для такого дійства. Якщо


не закінчу до вказаного терміну, я відправлю Вам відзив на Вашу електронну пошту, або на Вайбер, не пізніше наступного дня.


  У Вашій розписці не вказано коли, у якій сумі, при яких обставинах (свідках) Ви отримували кошти у позивача, а це дає можливість заперечувати боргові зобов’язання перед позивачем. Щодо вирішення таких питань (повернення боргу по розписці) є практика Верховного Суду України, на яку і треба буде посилатись у відзиві.


    Зверніть увагу на позов, де позивач просив суд розглядати справу без його присутності. Цитата «Справу прошу слухати у моїй відсутності. Дану вимогу прошу вважати моєю заявою про розгляд справи в моїй відсутності». Чому б це? Не хоче зустрічі у суді? Мабуть знає про свою слабку позицію у суді.  


     3. Відправити відзив треба буде як суду, так і позивачу.


    При відправленні відзиву суду треба буде надати доказ відправлення відзиву позивачу, квитанцію Укрпошти, скріншот електронної пошти, або копію відзиву з підписом позивача. Якщо у позивача будуть заперечення проти відзиву, бажано щоби його надали мені до початку судового розгляду,      


    Суду відзив можна буде відправити як особисто через канцелярію суду, на своєму примірнику отримати підпис відповідального робітника суду та штамп суду. При локдауні, краще відправити Укрпоштою  рекомендованим листом, а ще краще електронною поштою.


     До суду треба звернутись з листом про направлення відзиву на позов по справі  (вказати номер справи) з додатками:



  1. Відзив на позов

  2. Копія відзиву на позов з підписом позивача, або квитанцію Укрпошти, або скріншот електронної пошти.


     З рішення суду по справі прошу ознайомити мене.   


 


Хай Вам щастить.  З повагою Микола Лях.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram