Потрібна допомога у складанні повідомлення по КІК

Доброго дня.

Не можу зрозуміти які розділи повідомлення мені треба заповнювати. Що таке безпосереднє та опосередковане  володіння КІК? Хто має підписувати форму якщо я володію часткою в КІК як фізична особа? Що мається на увазі інформація про осіб через яких здійснюються опосередковане володіння?

Чи можете Ви мені допомогти у складанні повідомлення? Які документи мені необхідно надати?

Дякую

20.06.2023 11:12 629

Консультация исполнителя

Марина Бекало
Адвокат Одеса
На портале: 5 лет
725 отзывов (724 +) (1 -)
Консультации: 1902
Топ 3 специализации:
  • Податкове право
  • Зовніншньоекономічна діяльність
  • Військове право

Добрий день.

Щодо Ваших питань:

1.Вказане повідомлення є універсальним для всіх, воно передбачено не тільки для фізичних осіб резидентів які володіють часткою в КІК, але й для юридичних осіб також. Тобто, володіти часткою в КІК може не тільки фізична особа (громадянин), але й юридична особа також. 

Зверніть увагу  на І розділ повідомлення: " I.Дані щодо фізичної особи – резидента або юридичної особи – резидента (контролюючої особи), що надсилає Повідомлення"

Тобто, якщо повідомлення надсилається фізичною особою, то підписує його фізична особа. Якщо юридична особа- то підписує його або керівник або головний бухгалтер такої юр особи (не КІК).

Ви володієте часткою в КІК як фізична особа-резидент України, то повідомлення подається та підписується Вами як фізичною особою.

2.  Безпосереднім володінням є, простими словами у разі прямого володіння часткою,  якщо Ви є прямим бенефіціаром (маєте частку в КІК), а не опосередкованим володільцем акцій, наприклад, володіння частками через інших юридичних осіб, які здійснюють контроль за цим КІК, або через інші утворення без статусу юридичної особи.

Якщо Ви є володільцем акцій (часток в КІК), то Вам в рядку 12.2. "безпосереднє володіння" треба вказувати розмір частки.

в рядку " Інформація щодо осіб, через яких здійснюється опосередковане володіння" 
Нічого не вказується,  якщо Ви безпосередньо володієте часткою. Якщо б Ви наприклад, володіли частками  в інших компаніях, які контролюють цей КІК, Ви мали б вказати дані про цю компанію. 

Для того щоб я Вам допомогла скласти повідомлення, мені треба скинути реєстраційні дані КІК, розмір частки, дані іншого володільця часток в цьому КІК якщо є, податковий номер КІК, податковий номер в Україні осіб які володіють частками в цьому КІК.

Звертайтеся , надам допомогу marina.bekalo@gmail.com

+380966005361 Вайбер/Телеграм

З повагою,

Адвокат Бекало Марина

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram