Проблеми з мікрозаймами

Доброго дня.Цікавить питання: в мене є заборгованості по мікрозаймам, які я хотів б оплатити і закрити.Але проблема в тому, що деякі кредити продані, а на деяких кредитах набігли великі проценти, які в десятки разів збільшили суму кредита.Як дізнатись, куди правильно оплачувати, і чи є можливість оплатити тільки тіло?Якщо це важливо, я військовий

18.12.2023 04:48 428

Консультация исполнителя

Неля Романенко
Юрист
На портале: 9 месяцев
52 отзывы (52 +) (0 -)
Консультации: 142
Топ 3 специализации:
  • Кримінальне право
  • Військове право
  • Розлучення подружжя

Доброго вечора! 

Рекомендую Вам подати заявку до https://www.ubki.ua/ для того, щоб дізнатись Весь перелік Ваших кредитів.

Серед іншого, буде вказана інформація чи проданий кредит, як нараховувались відсотки, коли і на яку суму Ви оплачували кредит. Нажаль, у виписці не буде інформації про те, кому саме проданий кредит. Це можна дізнатись у першопочаткового кредитодавця (загалом, за законом Вас мали б повідомити кому саме проданий кредит, але на практиці майже ніхто цього не робить).

З приводу сплати виключно тіла кредиту. Враховуйте, що будь-яка колекторська компанія під час переговорів буде намагатись отримати від Вас максимальну суму коштів (тіло кредиту і відсотки).

Щоб з точністю відповісти на питання про сплату лише тіла кредиту - необхідно вивчати умови кожного договору, досліджувати питання у договорі щодо строків позовної давності. Потім порівнювати, чи не пропущені строкі позовної давності для стягнення компанією боргу через суд.

Загальний строк позовної давності - три роки, але договором може бути передбачено більше. Якщо три роки минули (треба рахувати від дати останнього погашення Вами заборгованості), а інший строк позовної давності договором не передбачений - у колекторської компанії буде дуже мало шансів отримати позитивне рішення (тобто, про стягнення з Вас грошових коштів у виді тіла кредиту і процентів).

Щодо проходження Вами військової служби - за період проходження військової служби не мають нараховуватись штрафні санкції, а вже нараховані мають бути скасовані (це можна зробити у досудовому порядку за Вашою письмовою заявою + підтверджуючі документи).

Я також займаюсь аналогічними справами, якщо у Вас буде бажання - можете написати мені більш детально, з наданням договорів та виписки з Бюро кредитних історій (посилання вище), у Телеграм @romparts 

В цілому, по мікрозаймам як правило клієнти починають щось робити тільки коли на них вже подали до суду. До цього часу рідко хто звертається до адвоката, оскільки сума заборгованості невелика і може дорівнювати гонорару адвоката за роботу по справі.

Але кожна ситуація індивідуальна. Без судових рішень Вам не можуть арештувати майно, стягувати примусово кошти та ін. Я би однозначно не рекомендувала платити всю суму колекторам (тіло + відсотки). 

В цілому, якщо у Вас будуть додаткові запитання - будь ласка, напишіть нам у Телеграм @romparts

Буду вдячна за відгук на даному сайті! Гарного Вам вечора!

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram