ОСББ витягує гроші за боржників.

Доброго вечора всім. Літом був куплений мною будиночок, точніше "ТаунХаус". З попередним власником був проведений огляд по всіх оплатах, заборгованості не виявлено. Був написаний лист попередним власником і головою ОСББ завіриним мокрим штампом, що будинок переходить у власність без заборгованості. Через деякий час, голова спілки ОСББ, повідомляє мене. Що на даній території, "ОСББ" змінено в звязку з шахрайством попереднього голови ОСББ. Через якого, мешканці які оплачували електроенергію, кошти ішли в карман голови. Борг який був винесений за електроенергію, розділили між мешканцями будинків. Питання: купивши будинок, проаналізувавши нульові борги, чому я повинен за когось сплачувати борг. Якщо я являюсь новим власником цього будинку, і жодного договору я не підписував про передачу, чи погашення чужого боргу. Як діяти надалі? Чи можу я олачувати електроенергію на пряму не через ОСББ? Чи відношусь я до цього боргу і хто повинен був повідомити мене про нього? 

12.01.2021 23:24 1495

Консультация исполнителя

Наталия Лихунжан
Адвокат
На портале: 4 года
36 отзывов (35 +) (1 -)
Консультации: 143

Добрий день!


Ви маєте сплачувати лише з моменту придбання Вами житла, за попередніх власників плати з Вас вимагати не мають права, тобто у Вас цього боргу не має.


Тому Ви можете вимагати анулювання такого «боргу», рекомендую робити це письмово та додавати до листа докази -  той лист, де мова йде про те, що будинок без заборгованості. В такому листи напишіть з якої дати Ви є власником.


Що стосується сплати електроенергії не через ОСББ то такий варіант можливий, для цього Вам необхідно звернутися в енергопостачальну компанію та укласти з ними договір, також потрібно буде встановити лічильник.


Якщо у Вас залишись питання, пишіть, спробую допомогти.


Бажаю успіхів!

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram