Возврат личного имущества после наложения ареста

Здравствуйте. Опишу ситуацию и задам в конце вопрос.

Я потерпевший. У меня на улице был украден телефон. Грабителя поймали в тот же день с украденным телефоном в кармане. На украденный телефон наложили арест и подали дело в суд. Телефон не возвращали и сказали ждать решения суда. 05 июля 2021 был суд на котором вынесли обвинительный приговор и сняли арест с украденного телефона. Сказали приходить через 30 дней, когда вступит в силу решение суда, брать копию решения, идти в отделение полиции с решением и забирать телефон. Когда через 30 дней пришли за решением - узнали что подана аппеляция и решение суда не выдали. 12 октября 2021 было заседание в аппеляционном суде но заседание перенесли из-за неявки обвиняемого. Вобщем полгода уже не можем вернуть украденный телефон.

Номер дела если нужно: 947/17754/21.

Вопрос: можно ли каким-то образом забрать телефон не дожидаясь окончания процесса в апелляционном суде?

Спасибо!

12.10.2021 16:22 969

Консультація виконавця

Богдан Пересада
Адвокат Київ
У сервісі: 2 роки
299 відгуків (298 +) (1 -)
Консультацій: 994
Топ 3 спеціалізації:
  • Військове право
  • Кредити банків
  • Цивільне право

Доброго вечора.

 

Відповідно до статті 174 Кримінального процесуального кодексу України ви можете звернутись до суду апеляційної інстанції із клопотанням про скасування арешту накладеного на телефон (однак це працює якщо ви не були присутні при розгляді питання про накладення арешту та взагалі не отримували відповідну ухвалу суду про арешт телефону – в інакшому випадку ви мали право подавати апеляційну скаргу на ухвалу про арешт.).

Зокрема нею передбачено, що підозрюваний, обвинувачений, їх захисник, законний представник, інший власник або володілець майна, представник юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, які не були присутні при розгляді питання про арешт майна, мають право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково. Таке клопотання під час досудового розслідування розглядається слідчим суддею, а під час судового провадження - судом.

Суд розгляне ваше клопотання та прийме рішення по ньому.

 

Якщо подобається, тисни кнопку