Імпорт товарів з країн Євросоюзу - яку систему оподаткування слід обрати?

Я хочу привозити матеріали із євросоюзу та виробляти товар на території України щоб потім експортувати в США! Яку систему оподаткування слід обрати? Як краще зареєструвати фірму: СПД, ТОВ, ПАТ, ВАТ?

26.09.2019 15:32 3931

Консультація виконавця

Ірина і Владислав Леонови
Адвокат
У сервісі: 5 років
246 відгуків (245 +) (1 -)
Консультацій: 793
Топ 3 спеціалізації:
  • Сімейне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Доброго дня.


Створення юридичної особи (ТОВ чи приватного підприємства) не дає жодних переваг при імпорті в Україну даного виду товару.


Ви також можете зареєструватися в якості ФОПа. Як ФОП (фізичні особи- підприємці) так і юридичні особи (ТОВ,ПП,ВАТ) мають право займатися зовнішньоекономічною діяльністю, а саме - імпорт товарів.




Оподаткування.






Перед початком роботи  потрібно визначитися з планованими рівнями податкових платежів.


Наприклад:



  • ФОП платник єдиного податку 2 групи сплачує податок незалежно від обсягів діяльності за ставкою до 20% мінімальної зарплати на місяць. Додатково сплачується ЄСВ «за себе».

  • ФОП платник єдиного податку 3 групи, неплатник ПДВ сплачує податок в залежності від обсягів діяльності за ставкою 5% від суми доходів;

  • ФОП на загальній системі сплачує 18% податку з доходів, 1.5% військового збору і 22% ЄСВ від суми чистого доходу (прибутку)

  • ТОВ-платник єдиного податку, неплатник ПДВ сплачує податок в залежності від обсягів діяльності за ставкою 5% від суми доходів;

  • ТОВ на загальній системі сплачує 18% податку на прибуток з суми прибутку, визначеного за даними бухобліку.


Щод обрати оптимальний варіант системи оподаткування (а разом з тим вибрати форму власності та схему роботи) потрібно мати уяву про:


1. Запланований обсяг операцій за рік, 2.Кому будуть надаватися послуги або продаватися товари - юр./фіз. особи,нерезиденти.3.Чи потрібен статус платника ПДВ. 4.Яка націнка (прибутковість) планується. 5.Яка кількість працівників планується.6. Чи планується виводити прибуток.




Щодо статусу платника ПДВ.






Перед створенням бізнесу необхідно чітко розуміти – чи потрібен для його успішної роботи статус платника податку на додану вартість (ПДВ). Платником ПДВ може бути як юридична особа, так і підприємець. Однак в ряді випадків система оподаткування ФОП не дозволяє бути одночасно і платником ПДВ (наприклад, 2 група єдиного податку або 3 група зі ставкою 5%).


В основному статус платника ПДВ може бути необхідний у разі якщо:



  • Планується в великих обсягах імпортувати товар або обладнання зі сплатою ПДВ на митниці;

  • Контрагенти – покупці або замовники готові працювати тільки з платником ПДВ;

  • Плановані обсяги операцій за перший рік перевищують 5 000 000 грн.


Статус платника ПДВ – додатковий обсяг бухгалтерської роботи, відповідальності ФОП або ТОВ, а також – істотне податкове навантаження, яке бажано врахувати і прорахувати при прийнятті рішення про реєстрацію платником ПДВ.


Таким чином, все залежить від визначення усіх наведених факторів.





Якщо подобається, тисни кнопку