Похід до ТЦК. Як пройти ВЛК і не отримати моб розпорядження одразу

Доброго дня. Маю такі вихідні данні:
Діагностовано - периферична вітреоретинальна дистрофія OU. За розкладом хвороб - Н35.5.
Міопія середнього ступеню -4,75, -4,00.
Є два питання:
1. чі підпадаю з таким діагнозом під дію СТ 26 п. 2 абз 4 (короткозорість обох очей в одному з меридіанів більш як 3,0 дптр за наявності дегенеративно-дистрофічних змін на очному дні (периферичні розриви сітківки без відшарування сітківки, крайова дегенерація сітківки, множинні хоріоретинальні вогнища, задня стафілома тощо) при помірному зниженні зорових функцій;) тобто ступінь придатності - Придатні до служби у військових частинах забезпечення, ТЦК та СП, ВВНЗ, навчальних центрах, закладах (установах), медичних підрозділах, підрозділах логістики, зв’язку, оперативного забезпечення, охорони


2 Питання - При огляді в офтальмологічному центрі і встановленні діагнозу рекомендовано Відмежувальна лазерна коагуляція дистрофій сітківки. Як в цій ситуації зробити похід до ТЦК більш безпечним. Маю отримати військово-обліковий документ для влаштування на роботу з подальшим бронюванням, але є значні побоювання , що після ВЛК одразу видадуть мобілізайійне розпорядження. Київ, Шевченківський ТЦК.

Чи буде актуальним одразу зробити операцію і йти до ТЦК - і потім казати що треа час на відновлення. Але ніяких норм в новому законі не прописано

20.05.2024 18:49 638

Консультація виконавця

Андрей Карпенко
Адвокат Київ
У сервісі: 3 роки
165 відгуків (164 +) (1 -)
Консультацій: 880

Вітаю!

І.

Я Вам відповім з юридичної точки зору. 

Професійні медичні питання треба задавати лікарям, а не юристам.

СТУПІНЬ ПРИДАТНОСТІ ДО ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ ВИЗНАЧАЄ ТІЛЬКИ ВЛК.

За Законом "Про військовий обов'язок і військову службу" військова служба – це діяльність людей, яким стан здоров'я дозволяє виконувати всі свої обов'язки.

хххххххх
Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України, затверджене наказом Міністерства оборони України від 14 серпня 2008 року № 402 
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1109-08
1.2. Постанови ВЛК приймаються на підставі Розкладу хвороб, станів та фізичних вад, що визначають ступінь придатності до військової служби (далі - Розклад хвороб) (додаток 1), пояснень щодо застосування статей Розкладу хвороб (додаток 2) та таблиць додаткових вимог до стану здоров'я (далі - ТДВ) (додаток 3).

ВАШЕ ЗАХВОРЮВАННЯ В ПЕРЕЛІКУ Є, АЛЕ СТУПІНЬ ПОРУШЕННЯ ФУНКЦІЙ ВАШОГО ОРГАНІЗМУ ЗМОЖЕ ВИЗНАЧИТИ  ТІЛЬКИ ЛІКАР-ФАХІВЕЦЬ. ЮРИСТИ НЕ МАЮТЬ ПРАВА ОЦІНЮВАТИ СТУПІНЬ ВАШОЇ ПРИДАТНОСТІ ДО ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ. 

ВАМ ТРЕБА ЗВЕРНУТИСЯ ДО ЛІКАРЯ ФАХІВЦЯ,  КОТРИЙ ВИВЧИТЬ ВАШ СТАН ТА ПРОАНАЛУЗУЄ ЙОГО ВІДПОВІДНІСТЬ ПОЯСНЕННЯМ (Додаток 2 Наказу # 402).

ЗРОБИТИ ЦЕ ОНЛАЙН НЕ ЗМОЖЕ НАВІТЬ ЛІКАР.

НА МОЮ ТОЧКУ ЗОРУ - ВИ ПРИДАТНІ ДО СЛУЖБИ В ПІДРОЗДІЛАХ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ. 

ІІ.

ЯКЩО Є КЛОПОТАННЯ ПРО ВАШЕ БРОНЮВАННЯ, ДО ПРИЙНЯТТЯ РІШЕННЯ ПО ЦЬОМУ КЛОПОТАННЮ ВАС НЕ МАЮТЬ ПРАВА МОБІЛІЗУВАТИ (п.60 ПОСТАНОВИ КМУ  560  - https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-zatverdzhennia-poriadku-provedennia-pryzovu-hromadian-na-viiskovu-sluzhbu-pid-chas-mobilizatsii-na-osoblyvyi-period-560-160524).

Але, якщо не можуть подати клопотання про бронювання, тому що у Вас немає ВОД, тоді треба його отримати.

Вам необхідно звернутися до ТЦКСП та оновити дані, пройти ВЛК та отримати ВОД.

Якщо клопотання про бронювання у відношенні Вас немає, Вас можуть мобілізувати після ВЛК. 

ххххххх

В разі проведення операції, Вам повинні надати відстрочку від мобілізації.

Стаття 32 (Наказ 402)

Стани після перенесених гострих хвороб ока та придаткового апарата або хірургічного лікування:

Тимчасово непридатні. Потребують лікування, відпустки, звільнення від виконання службових обов’язків

АЛЕ ТРЕБА МАТИ НА УВАЗІ ВИМОГИ п.3.5 НАКАЗУ 402ДОМЕДИЧНИХ ДОКУМЕНТІВ:

Військовозобов’язаний під час проведення медичного огляду зобов’язаний надати членам ВЛК ТЦК та СП медичну карту амбулаторного хворого за формою № 025/о, затвердженою наказом МОЗ України від 14 лютого 2012 року № 110 «Про затвердження форм первинної облікової документації та Інструкцій щодо їх заповнення, що використовуються у закладах охорони здоров’я незалежно від форми власності та підпорядкування», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 28 квітня 2012 року за № 661/20974 (далі - форма № 025/о), виписки з медичної документації щодо перенесених захворювань, отриманих травм, поранень тощо, якщо така інформація відсутня в ЕСОЗ.

 

 

Якщо подобається, тисни кнопку