Перетин кордону з тимчасовим посвідченням і довідкою, якщо виключений з обліку за гр. 1, ст.74 "а"

Доброго дня. Цікавить питання, чи зможу перетнути кордон при наявності довідки та тимчасового посвідчення(замість військового квитка). В довідці вказано, що у 2013 році за рішенням ВЛК(відсутня одна нирка з народження) був виключений з військового обліку за групою 1, статті 74"а" наказу МО України від 14.08.2008 №402
В тимчасовому квитку вказана та ж стаття, і не вказано чи потрібно\коли потрібно змінювати на військовий квиток. Питання в тому, підходять такі документи для перетину кордону?

11.04.2022 19:58 6097

Консультація виконавця

Дмитро Дончак
Адвокат Київ
У сервісі: 5 років
805 відгуків (804 +) (1 -)
Консультацій: 2050
Топ 3 спеціалізації:
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право
  • Кредити банків

Добрий вечір.

Стаття 74-а Розкладу хвороб Наказу № 402 означає, що Ви непридатні до військової служби з виключенням з військового обліку. В поясненні до Розкладу хвороб вказано, що до пункту "а" статті 74 належать: відсутність однієї нирки (або припинення її функцій) з порушенням функцій нирки, яка залишилася, незалежно від ступеня їх вираження.

Це означає, що Ви маєте право виїхати за межі України. Але у відповідності до листа адміністрації ДПСУ, який розіслано до всіх пунктів перетину кордону, обмеження щодо заборони на період дії правового режиму воєнного стану виїзду за межі України громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років не застосовуються до осіб, я кі мають висновок військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби у військовий час.
Підтверджуючими документами можуть бути: довідка військово-лікарської комісії про непридатність. 
Прикордонники чітко слідують вимогам цього листа, і тому для виїзду за кордон Вам необхідно прийти до військомату і взяти там Довідку ВЛК про непридатність. Якщо медкомісія (ВЛК) підтвердить, що у Вас наявні будь-які, навіть незначні, порушення функцій єдиної нирки, то Ви без проблем отримаєте таку довідку.

Щодо тимчасового посвідчення, то воно має силу військового квитка, і в основному видавалося в зв'язку з відсутністю бланків. Тобто, наявність тимчасового посвідчення замість військового квитка не впливає на можливість пертину кордону. Головне - мати з собою довідку про непридатність.

Для отримання копії листа ДПСУ, та в разі додаткових запитань - пишіть мені на пошту ddmitr@ukr.net

З повагою, Дмитро Дончак.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram