Як стати на військовий облік після того як10 років як знявся

Мені 44 роки. Не служив. Не придатний до в/с в мирний час , придатний з обмеженнями в в/час. 2010 року при зміні прописки знявся з обліку і чомусь не став знову. Як тепер стати знову, і чи буде покарання.

08.02.2021 20:08 1105

Консультація виконавця

Марина Бекало
Адвокат Одеса
У сервісі: 5 років
727 відгуків (726 +) (1 -)
Консультацій: 1904
Топ 3 спеціалізації:
  • Податкове право
  • Зовніншньоекономічна діяльність
  • Військове право

Доброго вечора.


Так, за порушення правил військового обліку, Ви  будете нести  адміністративну відповідальність у вигляді штрафу у розмірі від 85 грн. до 117 грн. згідно до ст. 210 КУпАП.


Що стосуєтся взяття на загальний  військовий облік. 


Згідно Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних, затверджений Постановою КМУ від 7 грудня 2016 р. № 921,  взяття на військовий облік, зняття та виключення з військового обліку призовників і військовозобов’язаних у районних (міських) військових комісаріатах здійснюється за їх особистої присутності.


При цьому взяття на військовий облік, зняття або виключення з нього здійснюється за умови наявності паспорта громадянина України та військово-облікових документів, визначених у пункті 16 цього Порядку ( для військовозобов’язаних - військового квитка або тимчасового посвідчення військовозобов’язаного)


Про взяття призовників і військовозобов’язаних на військовий облік, зняття та виключення з нього в їх військово-облікових документах проставляються відповідні відмітки.


У разі відсутності у призовників і військовозобов’язаних військово-облікових документів районні (міські) військові комісаріати беруть їх на військовий облік, знімають або виключають з нього лише після відновлення зазначених документів.


Реєстрацію місця проживання фізичних осіб - військовозобов’язаних можліва лише в разі наявності в їх військово-облікових документах позначок районних (міських) військових комісаріатів про зняття з військового обліку або перебування на військовому обліку за місцем проживання.


Що стосується ВЛК (медичного огляду )


ВЛК проводиться відносно громадяни під час приписки до призовних дільниць згідно п.1.4 Порядку 921. Тобто, перед тим, як взяти Вас на військовий облік, військомат направить Вас на проходження ВЛК. 


Згідно п. 9 ст. 14 ЗУ "Про військовий обов'язок і військову службу",  на районні (міські) комісії з питань приписки покладаються зняття з військового обліку призовників та взяття на військовий облік військовозобов'язаних громадян, які за станом здоров'я визнано непридатними до військової служби в мирний час, обмежено придатними у воєнний час.


Якщо у Вас виникли додаткові запитання, звертайтеся marina.bekalo@gmail.com


З повагою,


Адвокат Бекало Марина


Якщо подобається, тисни кнопку