Розлучення під час вагіності

Доброго дня! Чи можуть подружжя розлучити/та за яких умов, якщо дружина вагітна? Спільних матеріальних статків немає.

23.09.2019 15:25 1799

Консультація виконавця

Марина Бекало
Адвокат Одеса
У сервісі: 5 років
727 відгуків (726 +) (1 -)
Консультацій: 1904
Топ 3 спеціалізації:
  • Податкове право
  • Зовніншньоекономічна діяльність
  • Військове право

Доброго дня.


Згідно до ст. 110 Сімейного кодексу України, позов про розірвання шлюбу не може бути пред'явлений протягом вагітності дружини та протягом одного року після народження дитини, крім випадків, коли один із подружжя вчинив протиправну поведінку, яка містить ознаки кримінального правопорушення, щодо другого з подружжя або дитини.


Чоловік, дружина мають право пред'явити позов про розірвання шлюбу протягом вагітності дружини, якщо батьківство зачатої дитини визнане іншою особою.


Чоловік, дружина мають право пред'явити позов про розірвання шлюбу до досягнення дитиною одного року, якщо батьківство щодо неї визнане іншою особою або за рішенням суду відомості про чоловіка як батька дитини виключено із актового запису про народження дитини.


Таким чином розірвати шлюб у період вагітності та протягом 1 року після народження дитини, можливо тільки за наявності  підстав, визначених  статею 110 Сімейного кодексу України. В інших випадках, розірвання шлюбу в період вагітності дружини та протягом року після народження дитини є неможливим.


З повагою,


Адвокат Беа



Якщо подобається, тисни кнопку