Звільнення з ЗСУ

Доброго дня!
При розгляді рапорта на звільнення з ЗСУ за сімейними обставинами, подається запит до РТЦК про сімейний стан. Дружина має ІІІ групу. З нами приписані два сини (23 та 25 років), чи вплине це на підписання рапорта?

22.12.2022 12:36 1008

Консультація виконавця

Богдан Пересада
Адвокат Київ
У сервісі: 2 роки
299 відгуків (298 +) (1 -)
Консультацій: 995
Топ 3 спеціалізації:
  • Військове право
  • Кредити банків
  • Цивільне право

Доброго дня.

 

Відповідно до абзацу п’ятого пункту «г» пункту другого частини четвертої статті 26 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» підставою для звільнення зі служби військовослужбовців, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період є:

через такі сімейні обставини або інші поважні причини (якщо військовослужбовці не висловили бажання продовжувати військову службу):

у зв’язку з наявністю дружини (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю та/або одного із своїх батьків чи батьків дружини (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю I чи II групи.

Ця підстава є самостійною, Закон не містить застережень щодо того, що, наприклад, наявність дітей у такій ситуації є перешкодою для звільнення зі служби чи факт того, що діти прописані за однією адресою з вами перешкоджає звільненню.

 

Отже, наявність дружини із числа осіб з інвалідністю третьої групи є самостійною підставою для звільнення зі служби.

Факт того, що з вами прописані два сини не має впливати на задоволення рапорту.

Якщо Вам відмовлять у звільненні зі служби, то Ви матимете право оскаржити відмову до суду.

 

Буду вдячний за залишений відгук.

Бажаю Вам всього найкращого!

Якщо подобається, тисни кнопку