Відпустка за станом здоров'я

Доброго дня. Була зроблена операція мікродискектомія, за рішенням ВЛК вказано: На підставі статті 24 графи ІІ Розкладу хвороб потребує відпустки за станом здоров`я на 30 календарних днів. Ротний вимагає, щоб я повертався на позиції (на нуль) та писав рапорт на реабілітаційну відпустку. Якщо повернуся туди, рапорт навряд чи хтось підпише. Яким чином діяти?

23.02.2023 20:59 849

Консультація виконавця

Игорь Дайнеко
Адвокат Чернігів
У сервісі: 4 роки
422 відгука (420 +) (2 -)
Консультацій: 1608
Топ 3 спеціалізації:
  • Адміністративне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Добрий вечір.

Нажаль варіантів не має. Справа в тому, що згідно з Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України та Інструкції про організацію виконання Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України рапорт на відпустку у зв'язку з необхідністю лікування подається по команді тобто безпосередньому командиру. 

Процедура така:

  1. Службовець подає рапорт безпосередньо командиру.
  2. Командир передає рапорт до штабу в/ч для подання на розгляд командиру в/ч.
  3. Командир в/ч приймає рішення щодо надання відпустки (відмова обгрунтовується).

Вказані нормативні документи не передбачають іншого порядку отримання відпустки для лікування, у зв'язку з цим хлопці після поранень мусять їхати на передок чи нуль для подання рапорту, а потім повертатись назад для продовження лікування. 

Нажаль по іншому відпустку не отримати з цих підстав, таке дивне в нас законодавство з цього питання. 

Якщо будуть відмовляти в прийнятті рапорту ви маєте право згідно статуту внутрішньої служби та вказаних вище порядку та інструкцій оскаржити дії(бездіяльність) ротного до його вищого командира. 

Бажаю успіху.

Якщо подобається, тисни кнопку