Подання документів на відстрочку адвокатом

Доброго дня. Чи можливо, щоб адвокат ( з цієї платформи наприклад) надав послугу нам з подання документів чоловіка до ТЦК з метою отримання відстрочки ? Тобто представляв його інтереси. Чи можна зараз поштою відправляти такі документи ?чи є варіанти без присутності чоловіка ? І скільки буде коштувати ? Щодо підстав відстрочки: навчання, отримання першої освіти, денна форма. у нас є всі документи, в тому числі - довідка з ЄДЕБ. Дані вчасно оновлено у ЦНАП . Дякую
31.07.2024 16:19 185

Консультація виконавця

Дмитро Дончак
Адвокат Київ
У сервісі: 4 роки
797 відгуків (796 +) (1 -)
Консультацій: 2036
Топ 3 спеціалізації:
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право
  • Кредити банків

Добрий день. 

Згідно пункту 58 постанови Кабінету міністрів України країни 560, заява на відстрочку від мобілізації подається тільки особисто. Тому якщо Ви бажаєте зробити це через представника (адвоката), то скоріше за все ТЦК відмовить у розгляді документів, так як вони будуть подані з порушенням норм чинного законодавства. 

Тому скільки б Ви не заплатили адвокату, це буде гроші викинуті на вітер, і вам прийдеться починати все з початку. 

Є варіант направити цінним листом Укрпоштою. І хоча цей варіант також є порушенням вимог постанови 560, але інколи в деяких ТЦК такі заяви приймають і розглядають. 

В той же час, враховуючи існуючі норми законодавства, Ви можете самостійно подати документи в ТЦК: документи подаються на розгляд в спеціально створену комісію ТЦК, і поки комісія не розгляне вашу заяву (а це відбувається на протязі 7-ми днів), вас не можуть направити на ВЛК, вам не можуть вручити повістку. А через 7 днів після подання документів ТЦК письмово повідомить вас про прийняте рішення. 

Тому моя порада: здавати документи особисто, не витрачати марно кошти на замовлення такої послуги в адвоката. В принципі, можете спробувати варіант з листом по пошті, але шансів на успіх не дуже багато. 

Якщо щось незрозуміло або залишилися питання- пишіть на пошту ddmitr@ukr.net 

З повагою, Дмитро Дончак. 

Якщо подобається, тисни кнопку