шахрайські кредити

Добрый день! На предприятие пришла "Постанова про звернення стягнення на заробітну плату" на нашего сотрудника. Паспорт сотрудника не указан. Адрес- г. Киев, но сотрудник в Киеве никогда не проживал ( есть справка с места жительства в Житомирской обл). "Стягувач" -ТОВ "Глобал Фактор". причина возникшего долга не указана. Никаких договорніх отношений наш сотрудник с этим предприятием не имел. Украинское бюро кредитных историй дало информацию о получении кредитов: 21.06.19г. АТ "УниверсалБанк"; 30.01.20г  ТОВ "Алекскредит"; 03.02.20г ТОВ "Авентус".  По последним никаких кредитов сотрудник не брал, договора кредитования не заключал. Подскажите,пожалуйста, можно ли не удерживать с зарплаты сотрудника "долг" по постановлению. И как поступать сотруднику в данной ситуации?

12.01.2021 12:25 1105

Консультація виконавця

Наталия Лихунжан
Адвокат
У сервісі: 4 роки
36 відгуків (35 +) (1 -)
Консультацій: 143

Добрий день!


Нажаль, Ви не прикріпили цю постанову, тому пишу в загальному порядку.
Для підприємства обов’язково виконувати таку постанову. Статтею 75 Закону про виконавче провадження, стаття 188-13 КУпАП встановлено, що невиконання законних вимог державного виконавця, приватного виконавця щодо усунення порушень законодавства про виконавче провадження, несвоєчасне подання або неподання звітів про відрахування із заробітної плати та інших доходів боржника, тягнуть за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.


Тобто, якщо на Ваше підприємство прийшла постанова з органів виконавчої служби про звернення стягнення на заробітну плату то виконання такої постанови не право, а обов’язок роботодавця.


Щодо «шахрайських кредитів». Якщо Ваш співробітник не брав кредити та не знав, що проходять судові засідання то Він може звернутися до суду задля захисту своїх порушених прав.


Якщо у Вас залишись питання, пишіть, спробую допомогти.


Бажаю успіхів!


 

Якщо подобається, тисни кнопку